Humani karakter Beogradskog maratona 1Foto: STARSPORT (Arhiva)

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić uručio je danas ministru rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoranu Đorđeviću zahvalnicu za specijalni doprinos za unapređenje filantropije.

Ministar je Istu zahvalnicu primio i u ime predsednice Vlade Srbije Ana Brnabić. Ovogodišnji 32. Beogradski maraton održaće se u nedelju pod sloganom „Trči, uživaj, pomozi nekome“, a u okviru njega održava se i „Trka dobrote“ čiji je cilj sakupljanje sredstava za humanitarne svrhe.

Ministar Zoran Đorđević istakao je da Beogradski maraton nije slučajno ove godine dobio „maratonskog Oskara“ (AIMS Social Award) koji se svake godine dodeljuje samo jednom od 450 svetski priznatih maratona.

– Trkom dobrote treba da se nazove ceo Beogradski maraton. Ne treba maraton da promoviše samo vrednosti zdravog života već obavezno treba da ima i drugi cilj, a to je humanost. Beogradski maraton je i po humanitarnom karakteru prepoznat u svetu i sad ima obavezu da učini još više po tom pitanju, a ne da sve ostane u četiri zida. Voleo bih da i sledeće godine Oskar za humanost bude u rukama Beogradskog maratona jer on to svakako zaslužuje – rekao je Đorđević.

Na ovogodišnjem maratonu biće organizovano i sakupljanje otpada za reciklažu, u čemu će učestvovati i učenici Zemunske gimnazije. Biće promovisan i „Mama fit koncept“ u kome će se pod sloganom „Moja mama je brža od mog tate“ podržati žene. Jedinstvenost Beogradskog maratona ogleda se i u tome što je „pet frendly“, odnosno što će se na njemu promovisati human odnos prema životinjama, a vlasnici pasa moći će da dovedu svoje četvoronožne ljubimce, uz uslov da su čipovani i redovno vakcinisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari