Humanitarna utakmica Slobode i Miljakovca za prikupljanje knjiga za Zdravstveni centar Užice 1Stadion "Radomir Antić" u Užicu/Foto Nenad Kovačević

Neobičnu utakmicu, koja će imati humanitarni karakter, igraće u nedelju, 17. jula, od 18 časova, na užičkom stadionu „Radomir Antić“, užički prvoligaš FK Sloboda i beogradski Miljakovac, koji se takmiči u poslednjem rangu, popularnoj Beton ligi.

Dva fudbalska kluba, kako su navele njihove uprave, iako ih razdvajaju čak tri ranga takmičenja, odlučila su da pokažu da dobre ljude u fudbalu ništa ne može razdvojiti, štaviše, odlučili su da pokažu snagu fudbala na sjajan način, nesvakidašnjom akcijom.

Ono što tu utakmicu čini drugačijom od ostalih je to što će se ulaz na stadion „kupovati“ knjigom. Svaki gledalac koji bude doneo knjigu moći će da posmatra meč i podrži dobrotvornu akciju dvaju klubova.

Knjige će se donirati Zdravstvenom centru Užice, u kome se leče pacijenti svih uzrasta iz užičkog regiona, pa je, kako se ističe, poželjno da se, osim za odrasle, ponese ozbiljna literatura i za najmlađe pacijente, kako bi im se na najlepši način ispunilo vreme tokom boravka u bolnici.

Simboliku ovog meča, navodi se, još većom učiniće gostovanje 18-godišnjeg Radomira Antića, unuka nekadašnjeg selektora reprezentacije Srbije, koji će nastupiti u dresu Slobode na stadionu koji nosi ime njegovog dede.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari