"Hvala Nemačkoj, ali, majko, Srbija zove": Lazar Samardžić uveren da je napravio pravi izbor 1EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

Novopečeni fudbalski A reprezentativac naše zemlje o odluci da dres Pancera zameni opremom Orlova.

Lazar Samardžić i ceo svoj dodadašnji sportski vek u nacionalnim timovima proveo je pod zastavom Nemačke, gde je rođen pre 21 godinu, ali odlučio je da se priključi selekciji Srbije.

Vezista Udinezea igra odlično u prvenstvu Italije ove sezone, pa je zavredio i pažnju selektora Dragana Stojkovića, koji je zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije uspeo da ga „prevede“ na drugu stranu.

„Poslednjih nekoliko nedelja bavio sam se pitanjem od izuzetne važnosti za moju sprtsku budućnost. Nakon brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima i naročito selektorom Draganom Stojkovićem, odlučio sam da igram za Srbiju, za domovinu mojih roditelja.

Moja porodica i ja samo ekstremno ponosni zbog poziva, a to je ujedno i nagrada za moja dostignuća“, napisao je Samardžić na svom instagramu i nastavi: „Moj cilj je bio i ostao Evropsko prvenstvo 2024. godine. Predstavljena mi je jasna perspektiva i stvorio se osećaj da mogu odmah da dobijem važnu ulogu. Spreman sam da dam sve i ne mogu da dočekam da se nađem na terenu sa timom prvi put!“, poručio je danas putem društvenih mreža bivši član Herte i Lajpciga.

Uprkos tome što je odabrao srpski seniorski sastav, novajlija pod Piksijevom komandom ne zaboravlja fudbalsku prošlost u nemačkim reprezentacijama, od U15 do U21.

„Uvek mi je bila čast što bio deo mlade reprezentacije i zahvalan sam za sve to vreme tokom kojeg sam imao priliku da iskusim različite timove. Veliku zahvalnost i poštovanje posebno dugujem Antoniju Di Salviju koji je verovao u mene. Naravno da ću uvek držati fige momcima. Sada je vreme za ispunjenje velikog sna – Majko, Srbija zove!“, emotivan je Samardžić.

Čiji bi debi mogao da se desi već 24. marta, protiv Litvanije, u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari