FSS obezbedio Piksiju pojačanje iz Nemačke 1EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Lazar Samardžić prošao mlađe kategorije Pancera, ali izabrao Srbiju.

Vezista Udinezea imao je otvoren put ka A timu fudbalske selekcije Nemačke, ali je na kraju odlučio da se stavi na raspolaganje srpskom selektoru Draganu Stojkoviću. Na radost Piksija, od početka pregovaračkog procesa uključenog u „vrbovanje“ 20-godišnjeg talenta iz Serije A.

„Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evrpsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod – Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije.

Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom intenzivirani su u poslednjih nekoliko sedmica, odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi. Na kraju, na opšte zadovoljstvo, Samardžić je potpisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni deo, odnosno da iz FIFA stigne odobrenje, što se očekuje u narednim danima.

Kontakt između Samardžića i Stojkovića postoji još od leta prošle godine. Selektor je u avgustu bio na utakmici Milana i Udinezea i praktično od tada prati razvoj talentovanog i perspektivnog fudbalera“, saopštio je zadovoljno FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari