Selektor Stojković objasnio kako je ubedio Lazara Samardžića da nastupa za „Orlove“: Lepa vest za srpski fudbal, biće mu lepo sa nama 1Foto: Starsport

Selektor Dragan Stojković je na prvoj konferenciji za medije pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo objasnio i kako je ubedio fudbalera Udinezea Lazara Samardžića da nastupa za reprezentaciju Srbije.

Samardžić je rođen u Nemačkoj i u medijima su se pojavljivale informacije da su i čelnici nemačkog fudbalskog saveza želeli da zaigra za njihov nacionalni tim.

– Naš kontakt sa Samardžićem traje već duži period. Ja sam neko ko ne želi da stvara pritisak nikome i mislim da je prošle godine kada je počela Serija A Milan protiv Udinezea. Otišao sam tada u Milan da gledam malog Samardžića, da se uverim o njegovim kvalitetima. Od tada datira kontakt, krajem godine smo imali dogovor da ostavimo sve do marta i početak kvalifikacija – rekao je Stojković, a zatim dodao:

– Ubedili smo takvog talenta da umesto Nemačke izabere Srbiju, na njemu je sad da opravda poverenje. Ali ne treba očekivati da on sada ‘pusti kišu’, bilo je još par igrača koje bih stavio, ali bi onda spisak otišao na preko 30 igrača. Ja sam sa svoje strane učinio sve što sam mogao, razgovarajući sa njim i sa ocem. Direktor sportskog sektora je takođe bio u stalnom kontaktu i na kraju smo uspeli. To je lepa stvar za srpski fudbal i njemu će biti prijatno i lepo kada bude deo tima. To je njegova odluka, ne mogu nikoga da nateram na silu. Pokušao sam da ga ubedim i uspeo sam u tome.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari