I rizikom do pobede 1Foto: STARSPORT

Metalac spada među ekipe koje su Partizan u Superligi zaustavili na putu ka tituli, a danas ćemo saznati da li isto može da uradi i u osmini finala Kupa Srbije (16.00, TV Arena sport).

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević tvrdi da je za razliku od superligaškog duela koji je završen 1:1 ovaj put spreman da rizikuje ako rezultat ne bude bio u korist njegovog tima pre isteka 90. minuta.

– Znamo šta za nas znači trofej kupa. Ulazimo u utakmicu maksimalno spremni i motivisani, nadamo se dobrom rezultatu. Opasnost vidimo u saznanju da je meč eliminacionog karaktera i da su domaćini rasterećeni, dok mi imamo pritisak prolaska. Želimo da ostvarimo cilj, iako će se duel razlikovati od onog za bodove, pošto neko mora da pobedi. Shodno tome, ako ne bude povoljan rezultat sigurno ćemo rizikovati – rekao je Stanojević.

Strateg Partizana tvrdi i da je meč u Gornjem Milanovcu prilika da vidi koliko je tim napredovao pod njegovim vođstvom.

– Bila je to protiv Metalca u Superligi naša najlošija utakmica otkako sam trener. Nadam se da se onakvo izdanje neće ponoviti. U međuvremenu smo promenili odnose, energiju i kvalitet, bolji smo u svakom smislu te reči. Sad mi je lakše, duže sam sa momcima, pohvatali smo neke mehanizme, upoznali se, imamo veći broj igrača na raspolaganju – dodao je Stanojević.

Naglasio je i da neće biti većih promena u sastavu u odnosu na tim koji je proteklog vikenda pobedio Proleter (1:0).

– Biće minimalnih rotacija, zbog specifičnosti kupa. Igraće najspremnija ekipa u fizičkom i psihološkom smislu. Ne bih otkrivao hoće li Sejduba Suma početi, nije potpuno spreman, nije trenirao mesec dana. Lazar Marković je osetio bol u mišiću prilikom ulaska na teren protiv Proletera- zaključio je Stanojević i istakao da je „Stojković golman broj jedan“, ali da će „u kup mečevima braniti Stevanović“.

Osmina finala Kupa Srbije

IMT – Radnički Niš           13.00

Javor – Voždovac             13.30

Radnik – Čukarički            13.30

Spartak – Mladost           13.30

TSC – Napredak                13.30

Metalac – Partizan           16.00

Četvrtak

Proleter – Vojvodina      16.00

Rad – C. zvezda odloženo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari