Iako se Fener pohvalio potpisom, Partizan zbog Madara spreman da ide i na sud 1foto:Starsport

Na čudan način i veoma brzo ugasila se ljubav Jama Madara prema Partizanu. Njegov potpis ugovora sa Fenerbahčeom iznendio je i crno-bele, koji su spremni da zbog izraelskog plejmejkera idu i na sud.

Turski mediji su prvi pisali o tome da će Fenerbahče pokušati da dovede Jama Madara ovoga leta. Sama ideja izgledala je teško ostvariva, s obzirom na to da se izraelski plejmejker „kleo“ na ljubav prema crno-belima, izričito govoreći o tome da i sledeće sezone želi da sa srpskim velikanom osvaja trofeje.

Madar je imao i ugovor sa Partizanom za takmičarsku 2023/24. Šta se u međuvremenu desilo teško je odgonetnuti, tek, Fenerbahče se danas pohvalio dolaskom Madara u njihove redove, što je ražestilo klub iz Humske.

Naime, Partizan smatra da je način na koji su Fener i Madar postigli sporazum krajnje sporan i da su zbog toga spremni da idu i na sud.

Naročito deluje iznenađujuće da crno-beli, prema saznanjima Basket njuza, neće dobiti ni evro na ime obeštećenja.

Ako Madar ima ugovor sa Partizanom, onda je odlazak bez obeštećenja moguć jedino ukoliko je klub ostao dužan izraelskom plejmejkeru više od dve plate za takmičarsku 2022/23.

Druga opcija je ta da je imao mogućnost izlaska iz ugovora koji je leta 2021. potpisao na tri godine. Prema saznanjima Mozzart sporta, Partizan smatra da igrač nije imao pravo izlaska iz ugovora. Da bi to i dokazali spremni su da idu i na sportsku arbitražu.

Reprezentativca Izraela je privukla mogućnost da duplo više zaradi u Feneru nego li što je prihodovao u Partizanu.

Madar je tražio povišicu, verovatno povučen primerima Kevina Pantera i Zeka Ledeja, koji su nedavno produžili ugovore sa crno-belima za enormno veliki novac, međutim, crno-beli nisu bili spremni da mu izađu u susret u smislu da mu povećaju prihode za duplo veću sumu novca.

Za dve godine u Partizanu, Jam Madar je nedavno osvojio trofej u ABA ligi, a proglašen je i za Zvezdu u usponu od strane Evrolige.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari