Ibrahimović opleo po Mbapeu; on misli da je veći od kluba, kada se stvari svedu na novac tek tada upoznaš ljude 1Foto: Shutterstock/cristiano barni

Preveliki je egocentrik Zlatan Ibrahimović. Čak i danas, kada zbog čestih povreda već više od godinu dana faktički ne igra za Milan i kada je očigledno da u 41. godini života ne može da se nadmeće sa najboljima, u gotovo svakoj izjavi, komentaru, mišljenju provejava njegovo uverenje da je „fudbalski Bog na zemlji“.

U intervjuu za poznatu francusku televiziju Kanal+, Ibrahimović je pričao na razne teme. Krenuo je od situacije u kojoj se nalazio Pol Pogba, njegov prijatelj, koji je imao velikih problema sa rođenim braotm Matijasom, koji je na kraju završio u pritovoru zbog pokušaja iznude novca.

„Nisam bio iznenađen, već šokiran. Nemam šta tu da kažem. Nadam se da će se sve razrešiti na pravedan način. I nadam se da je Pogba dobro, to je najvažnije. On je moj prijatelj i dobro ga poznajem. Ali ovo je šokantno. Kada se stvari svedu na novac tek onda zaista upoznaš ljude“, naveo je sjajni fudbaler.

Dok je nastupao za PSŽ, Zlatan je bio neupitni autoritet među saigračima, ubedljivo najbolji fudbaler i neko čija je reč u svakoj raspravi bila poslednja.

Danas bi Kilijan Mbape želeo da zauzme njegovo mesto u svlačionici „svetaca“ i preskoči hijararhiju u klubu u kojoj bi Nejmar trebalo da je na prvom, a Mesi drugom mestu.

„Da li napravio pravi izbor kada je ostao u Parizu? Za sebe – nije. Za Pari Sen Žermen jeste. Ne za sebe. Jer je sebe stavio u situaciju gde je on važniji od kluba. Klub mu je to dozvolio, ali nikada nisi veći od kluba. Ali kako deca rastu i jačaju, sve lakše zarađuju, pa roditelji postaju advokati,agenti, treneri. I to je problem. Tu se izgubi samodisciplina, zaboraviš ko si.“

Jasnu je aluziju uputio švedski fudbaler, s obzirom na to da je otac Kilijana Mbapea, Vilfred njegov menadžer, dok je majka Lamari Fajza vrlo aktivna na društvenim mrežama u zaštiti svog sina.

„To je problem. Tako gubiš samodisciplinu, identitet. Danas, sa ovim novim generacijama dolaze i drugačiji roditelji. Tada i mama, ko god, misle da su oni zvezde. Govore u novinama. Šta misle ko su? Umukni i sedi gde si. Tvoj sin treba da radi i bude disciplinovan. Mbapea ne poznajem tako dobro kao osobu. Kao igrač je fenomenalan. Ali kada izgubiš disiciplinu, gubiš i indetitet… Postoji razlog zašto je Zinedin Zidan to što jeste. Ako Mbape hoće da ga imitira treba da zna da to počinje željom za napredovanjem.“

U superlativima, pak, govorio je Ibrahimović o fudbalskom umeću i dostignućima Karima Benzeme, za čiji se integritet zauzeo i kada je bio optužen da je seksualnim snimkom ucenjivao saigrača iz reprezentacije Francuske – Matjeu Valbuena.

Iz tih razloga, selektor Didije Dešan izbrisao ga je sa spiska putnika za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Ibrahimović je i tada smatrao da je Benzema morao da bude u reprezentaciji.

Danas je Benzema poslednji osvajač Zlatne lopte i najbolji fudbaler Real Madrida. Zbog vrhunskih partija u kontinuitetu vraćen je u reprezentaciju od strane istog selektora.

„Šta sada kažu vaši novinari? Jer ako se vratimo malo, na Svetsko prvenstvo u Rusiji, ja sam rekao da treba da bude u državnom timu i francuski novinari su me redom napadali. Šta sada kažu? Je l ližu Benzemino d..e? Ne plašim se to da kažem, jer su me svi napadali zato što je Francuska osvojila Svetsko prvenstvo i bez njega. Da, ali sa onim timom bi bio neuspeh da nisu osvojili. A sada, šta kažu sada kada je osvojio Zlatnu loptu?“

Lepo mišljenje dokazani napadač ima i o Erlingu Halandu, najdarovitijem napadaču današnjice koji nemilice trese mreže u Mančester sitiju.

„Mnogo mi se dopada. Pametan je igač. Ne pokušava da radi stvari koje ne ume. Ne vraća se nazad po loptu. Čeka pred golom i svaku koja mu dođe smesti gde treba. Podseća me na igrače kakvi su bili Inzagi, Trezege, Bobo Vijeri. On je nova verzija takvih igrača.“

Imao je komentar i u vezi sa njegovom saradnjom sa Pepom Gvardiolom u Sitiju. Španac je trener sa kime Ibrahimović nije imao dobru saradnju u Barseloni, naproitiv, neretko su se ozbiljno svađali.

„Zavisi od Gvardiolinog ega, da li će Halandu dozvoliti da bude veći od njega samog.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari