igor duljajfoto BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ

Uspeo je Igor Duljaj da kao šef struke Partizana, u prošlom kolu Superlige, dođe do prve pobede na klupi srpskog velikana. Sutra bi crno-beli mogli do vezanih trijumfa (16.00), našta navijači čekaju maltene mesec dana.

Partizan će ugostiti poslednjeplasirani Radnik, što bi trebalo da predstavlja priliku da se solidno izdanje iz Lučana nadogradi i time vežu trijumfi u Superligi Srbije.

Zbog loših rezultata, ali i ambijenta u ekipi, stadion u Humskoj na poslednjim mečevima zvrji prazan, uprkos pozivu iz kluba da se navijači mobilišu.

– Znam ko će sigurno doći na utakmicu. To su moji sinovi Stefan i Aleksa, zajedno sa drugarima iz omladinske škole Partizana. Oni su moja velika podrška, mada me često pitaju što nisam ubacio ovog ili onog igrača. Isto tako neki navijači su me pitali što nisam ubacio Baždara, iako je on imao suspenziju zbog kartona.

Posvedočio je Duljaj da je atmosfera u ekipi automatski bila bolja, nakon trijumfa protiv Mladosti u Lučanima (3:0).

– Uvek je dobro kada se pobedi. Lakše se diše, drugačija je atmosfera. Bilo je drugačije i kada smo se vraćali za Beograd iz Lučana. To je jedan pozitivan znak. Ali moramo da delujemo još bolje. Partizan uvek traži da se dobija utakmica. Na nama je da naporno radimo i kontrolišemo igru i rezultat. To nekada nije lako.

Pohvalno je mladi stručnjak govorio o kolegi na klupi Radnika, Slavoljubu Đorđeviću koji se u Srbiji etablirao kao defanzivno orijentisani trener, koji insistira na disciplini i poštovanju dogovorenog.

– Imamo lepu priliku da nastavimo seriju. Radnik ima perspektivnog trenera. Poznajem njegov sistem rada, igraju čvrsto i organizovano u odbrani. Ne mora ništa da znači njihov bodovni saldo, i to što su u teškoj situaciji. Vrlo je važno da se mo koncentrišemo i znamo šta sve treba da radimo.

Govorio je trener Partizana i o konkretnim učincima pojedinih igrača. Prvo se osvrnuo na doprinos Dijabatea u poslednje vreme.

– Kada pogledate njegove rezultate sa Katapulta to je sve na visokom nivou. Ali ono što radi na centru i po boku, treba da ponavlja u protivničkih 16 metara. Pričao sam sa njim o tome.

Uprkos tome što se u Lučanima nije istakao golovima, Andrija Pavlović zaradio je kredit kod trenera zbog načina na koji je igrao, pokrivao prostor, vršio presing na poslednju protivničku liniju odbrane.

– Nije dao gol, ali postoji druga strana. Odradio je veliki posao, bio agresivan, oduzimao i zadržavao lopte. Vrlo sam zadovoljan kako je odigrao. Ako nastavi da bude vredan na utakmicama i treninzima sve će mu se to jednog dana vratiti.

U poslednjem kolu, Partizan je startovao bez Bibrasa Natha, što je deo strategije koji bi Duljaj mogao da primeni i u narednom kolu Superlige.

– Imali smo razgovor pre utakmice, rekao sam mu da će u jednom trenutku ući u drugom poluvremenu. On i Jović su imali veliki doprinos. To je mnogo važno, da igrači sa klupe imaju doprinos – jasan je Duljaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari