FIFA kao FSS - glatka pobeda jedinog kandidata: Infantino dobio novi predsednički mandat 1EPA-EFE/YOAN VALAT

Švajcarac nastavlja da vodi Međunarodnu fudbalsku federaciju.

Odluka izglasana na kongresu FIFA u Kigaliju samo je formalizovala činjenicu da je Đani Infantino još ranije obezbedio ogromnu podršku delegata i da nije imao protivkandidata. Poput novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Dragana Džajića, s tim što je do dan pred sednicu Skupštine FSS imao oponenta u liku Nemanje Vidića.

„Ovo je neverovatna, čast, privilegija i odgovornost. Obećavam da ću da nastavim da služim fudbalu širom sveta. Volim vas sve – i one koji mene vole, i one koji me ne vole…

Prihodi su porasli na 7,5 milijardi dolara u periodu kada smo bili pogođeni koronavirusom. Kada sam stigao, rezerve FIFA-e su iznosile oko milijardu dolara, sada iznose oko četiri milijarde. U narednom ciklusu obećavamo prihode u iznosu od 11 milijardi dolara…

Moramo da poboljšamo naše propise i statut FIFA. Nastavićemo da razvijamo naše principe dobrog upravljanja i da pogledamo sistem transfera, a možda i da razgovaramo o poboljšanju transparentnosti transfera i plata. Možda će biti potrebno uvesti ograničenje, moramo da razmislimo kako to da uradimo.

Pogledaćemo to sa svim zainteresovanim stranama i videti šta možemo da uradimo“, deo je današnjeg govora Infantina. koji je za kormilo FIFA seo 2016. godine, na vanrednim izborima, kada je zamenio zemljaka Sepa Blatera.

U međuvremenu mu je predsednička funkcija obnovljena 2019. godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari