Igor Rakočević o današnjem NBA: Mekana igra, odsustvo taktike, neodgovornost, pa i najboljih igrača 1Foto: Nebojsa Parausic/ sajt KKS

Proslavljeni srpski košarkaš naročito razočaran time kako danas izgleda Ol-star utakmica.

Imao je kratak mandat u Minesoti, proslavio se nastupima u Baskoniji, u čijem je dresu čak tri puta bio najbolji strelac Evrolige.

Stasao i Crvenoj zvezdi, imao je san da zaigra u NBA, međutim kada sagleda današnja dešavanja u najboljoj ligi na svetu, nekadašnji reprezentativac naše zemlje deluje poprilično deprimirano.

Igor Rakočević je putem svog Tviter naloga opširnije prokomentarisao kvalitet poslednje Ol-star utakmice koja je odigrana u noći između nedelje i ponedeljka.

Ukoliko bi se sam kvalitet upoređivao sa onim od pre dvadesetak ili tridesetak godina osnovni utisak bio bi da je reč o rekreativnoj košarci bez imalo takmičarskog žara.

– Nekada sam se budio usred noći da gledam NBA All-Star, snimao na kasete i gledao po 200 puta istu utakmicu… Utakmice kao finale plej-ofa , igrači koji su držali do sebe, davali maksimum i pokušavali da dokažu jedni drugima ko je bolji i da donesu pobedu svojoj ‘strani’ NBA – podelio je svoja osećanja sa javnošću jedan od najboljih košgetera u istoriji Evrolige.

– Danas su toliko uništili All-Star bezveznim ’skill-challengeom’, nezalaganjem na utakmici do nivoa sramote, igrači namernim propuštanjem ‘protivnika’, šutiranjem sa 10 metara – da godinama već ne gledam. Totalna komercijalizacija i razmaženost – oštar je Rakočević.

Imao je priliku da početkom 21. veka bude deo NBA lige i po njegovom mišljenju u to vreme se igralo daleko taktički zrelije i odgovornije, sa jasnim principima na oba kraja terena.

– Uz retke igrače i ekipe koji su izuzeci. Mekana igra, nevraćanje u odbranu, milion prekida, odsustvo bilo koje količine ozbiljne taktike (pogotovu u odbrani), neodgovornost pa i najboljih igrača, tehničke greške za najmanje ispoljavanje emocija… Ali najveća reprezentacija ovoga je na ol-staru. Eventualno pogledam ’highlights’ zakucavanja, da vidim nova fizička dostignuća.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari