Igraće se i plej-of Evrolige u Beogradu: Makabi ide na megdan sa Panatinaikosom, a Baskonija na popravni 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Iako se Partizan i Crvena zvezda nisu domogli završnice vodećeg takmičenja evropske klupske košarke, ostaće zabeleženo da je upravo u Beogradu odigrana prva utakmica plej-ina u Evroligi, novoustanovljenog doigravanja za odlazak u plej-of po ugledu na NBA ligu.

Makabi iz Tel Aviva, koji je u ovoj sezoni podstanar u srpskoj prestonici zbog nestabilnih prilika u svojoj zemlji, ubedljivo je u Beogradskoj areni savladao Baskoniju sa 113:85.

Izraelski velikan je stekao pravo da se u četvrtfinalu plej-ofa sretne s Panatinaikosom, drugoplasiranim u osnovnom delu.

Pošto se borbe za kartu za fajnal for u Berlinu (24-26. maj) vode na tri pobede, atinski „zeleni“, domaćini u prve dve utakmice (23. i 25. april), svakako u trećoj dolaze u Beograd.

 

Baskonija ide na popravni. Dočekaće u petak pobednika meča u Istanbulu između Efesa i Virtusa, a onda će uspešniji iz tog duela na megdan evropskom prvaku Realu, koji je bio neprikosnoveno prvoplasirani.

Makabijeva pobeda ni jednog trenutka nije došla pod znak pitanja.

Briljirao je američki bek Lorenco Braun, nekadašnji igrač Crvene zvezde. Postigao je 29 poena, a 21 u prvom poluvremenu. Dao je sedam trojki iz osam pokušaja. Pratio ga je saigrač i zemljak mu Vejd Boldvin sa 26 (4-6).

U utakmicama Makabija u Evroligi posle osnovnog dela sezone Braun je sada najefikasniji na jednom meču. Ranije su po 27 poena imali Entoni Parker (2004) i Boldvin (2023).

Ponos Izraela je više poena dao samo u finalu 2004. pred svojom publikom u Tel Avivu protiv Skipera iz Bolonje – 118:74.

U timu Duška Ivanovića odskočio je Amerikanac Kodi Miler-Mekintajer s 32 poena (11-13 za dva). Vanja Marinković je dao pet.

Zna se da su prva dva para četvrtfinala Monako – Fenerbahče i Barselona – Olimpijakos.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari