Trenutno nezadovoljstvo manjine, a možda i podmetnuta vatra: Sagovornici Danasa o povicima "uprava napolje" iz Zvezdinog gledališta 1Foto: Pedja Milosevljevic/Starsport

Iako potpuni favorit pred svojom malobrojnom, ali najodanijom publikom Crvena zvezda je na jedvite jade pobedila Studentski centar u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa ABA lige za košarkaše (83:81).

Crveno-belima, koji su savladali podgorički tim svih šest puta u međusobnim okršajima u regionalnom takmičenju, a i sva tri puta u Beogradu, treba odati priznanje za nepokolebljivi napor da se dostigne prednost gostiju od 18 poena, ali dok su kola išla nizbrdo i dok se među Zvezdine simpatizere uvlačila strepnja od poraza, sa tribina se zaorilo „uprava napolje“, što je zaboravljeni povik od kada je alfa i omega klupskog rukovodstva Nebojša Čović.

Neposredna budućnost će pokazati da li je navijačko nezadovoljstvo šire ili je na prvom koraku u doigravanju za prvaka Jadrana u pitanju bilo trenutno emotivno negodovanje jednog dela publike (prisutno 3.324 gledaoca), koju je ožučio i debakl crveno-belih protiv Efesa u Istanbulu u poslednjem kolu Evrolige.

Sportski novinar Aleksandar Ostojić, urednik Koš magazina, ističe da je bio na mnogo Zvezdinih utakmica poslednjih godina, ali da je skandiranje protiv uprave crveno-belih čuo prvi put.

– Jesam se iznenadio kada sam čuo da je to došlo od „delija“. Čini mi se da je uzrok skandiranju nezadovoljstvo zbog odlaska Duška Ivanovića i dolaska Janisa Sferopulosa na mesto trenera, kao i zbog dovođenja nekih pojačanja upitnog kvaliteta kao što su Fredi Gilespi i Džavonte Smart, kaže Ostojić.

Trofejni košarkaški stručnjak Željko Lukajić ukazuje da povici navijača nikada nisu bili predmet njegovog interesovanja.

– To su stvari jednog kluba i ako se tamo nešto bude dešavalo ili menjalo u vrhu oni će to u vidu saopštenja izneti u javnost. Što se tiče navijača i skandiranja, oni generalno često na takav način izražavaju neke želje, ali to što danas skandiraju već sutra ne mora bude i dalje njihova želja, tako da ne bih pridavao tome neku važnost. Nisam iznenađen jer navijači često reaguju na taj način u srpskom sportu uopšteno govoreći, objašnjava on.

Trenutno nezadovoljstvo manjine, a možda i podmetnuta vatra: Sagovornici Danasa o povicima "uprava napolje" iz Zvezdinog gledališta 2
Foto: BETA/ABA liga/Crvena zvezda Meridianbet/Dragana Stjepanovic

Novinarka Sport Kluba Rada Nikolić priznaje navijačima pravo da izraze svoje nezadovoljstvo.

– Navijači Zvezde imaju prava da skandiraju zbog slabih partija tima u poslednje vreme, slabije posete na utakmicama i rezultata u Evroligi koji možda nisu u skladu sa uloženim sredstvima u ekipu na početku sezone, ali od kada je Nebojša Čović na čelu kluba, a to se dogodilo 2011. godine, a pogotovo od Zvezdine “žetve” trofeja u različitim takmičenjiima, a to datira od 2015. godine, nikada se nisu čuli ovakvi povici, ističe naša sagovornica.

Dodaje i da je prisustvovala utakmici na kojoj su se čuli ovi povici, kao i da je te reči uputio manji deo navijača.

– Ipak, kako sam i sama bila na utakmici i kako je na istoj bilo manje od 4.000 navijača, moram priznati da su povici u dva navrata došli tek od manje skupine navijača. Kako god, meni to deluje na porudžbinu i to u onom smislu da je Čović već pričao o tome ko će ga u klubu naslediti pa da su ti navijači hteli da vide nova lica u klubu i nešto ranije, zaključuje Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari