Igrači saglasni: Nikola Jokić je MVP, Majkl Džordan najbolji svih vremena 1Foto: AP/Jack Dempsey

Srpski centar i as Denver Nagetsa dobio apsolutnu podršku svojih kolega.

Na zvaničnom sajtu NBA lige objavljeno je da su u ovosezonskoj trci za MVP titulu Nikola Jokić, Šej Gildžijus Aleksander i Luka Dončić.

Kada bi se samo igrači pitali, po svemu sudeći, ne bi bilo nikakve sumnje da Srbin zaslužuje da po treći put u impresivnoj NBA karijeri dobije nagradu za najkorinijeg igrača u regularnom delu ove sezone.

Naime, Atletik je obavio opsežno istraživanje i to na razne teme, a među ispitanicima bilo je čak 140 NBA igrača među kojima je većina dala podršku Jokiću u izboru za ovosezonskog MVP.

Interesantno je bilo to da Srbinu najveći takmac nije bio reprezentativac Slovenije, već Kanade, s obzirom na to da je Jokić dobio skoro 42% glasova, a Aleksander čak 37%. Dončić je podršku dobio od strane svega 9,9% svojih kolega.

Očekivano, Jokić je bio u samom vrhu i kada je bilo reči o tome sa kime bi najradije jedan klub gradio ekipu. On je dobio 27% glasova, dok je jedini ispred njega bio Viktor Vembanjama, ruki San Antonija koji je dobio neznatnih 0,7% glasova više.

Jokićevom Denveru daju se najveće šanse kada je u pitanju osvajanje šampionskog naslova ove sezone (55%) dok su Boston Seltiksi na drugom mestu sa 33,9% podrške.

Možda i najzanimljivije pitanje odnosilo se na to ko je najbolji košarkaš svih vremena. Iako je u igračkoj penziji već više od dve decenije, Majkl Džordan dobio je najviše glasova (45,9%) dok je Lebron Džejms na drugom mestu (42,1%) a Kobi Brajant na trećem (9,8%).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari