Igrao za Real Madrid, danas preživljava sa 400 evra: Bivši as Partizana moli za pomoć 1Foto: Screenshot/YouTube

Predrag Spasić (57) je bivši jugoslovenski fudbalski reprezentativac koji je bio standardni član tima koji je izgubio od Argentine u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1990. na penale.

Tada ga je primetio Real Madrid, gde je proveo jednu sezonu i odigrao 22 utakmice. Posle autogola u meču protiv Barselone, napustio je klub i prešao u Osasunu, i igrao u La Ligi ukupno četiri godine.

Međutim, novac koji je zaradio od fudbala nije uspeo da sačuva. Doživeo je bankrot nakon što je uložio novac u projekat koji je propao.

Spasić danas radi za 400 evra mesečno u magacinu u Kragujevcu.

– Potrebna mi je pomoć u ekonomskom smislu. Živim dan po dan, u teškoj sam situaciji. Treba biti jak da se sve savlada – rekao je Spasić španskim novinarima koji su ga posetili.

Pre toga, Spasić se 30 godina nije pojavljivao u medijima, a nakon što je javnost saznala za ovaj slučaj, javilo mu se Udruženje veterana Real Madrida.

To udruženje pomaže bivšim igračima kraljevskog kluba i nije retkost da fudbaleri koji su igrali za Real imaju finansijskih problema.

Sada su obećali da će pomoći Spasiću.

– Srećan sam zbog toga. Ponosan sam, možda sam ja kriv. Sve što mi se desilo jako me je pogodilo i nisam ni sa kim razgovarao. Živeo sam u tišini i zatvorio se u sebe – rekao je Spasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari