Iker Kasiljas drži stranu Hrvatima u halabuci oko penala za Argentince 1EPA-EFE/ALI HAIDER

Do skora vrhunski španski golman tvrdi da kontakt njegovog kolege Dominika Livakovića sa Hulijanom Alvarezom nije bio za najstrožu kaznu.

Argentina je bila bolja od Hrvatske i prošla u finale Svetskog prvenstva u fudbalu (3:0), ali još se ne stišava bura oko prvog gola, odnosno dosuđenog jedanaesterca.

Polemici se priključio i Iker Kasiljas, tako što je na indirektan ali jasan način podržao stav onih što tvrde da je sudija Danijele Orsato pogrešio u tom 34. minutu.

Učesnik brojnih uspeha sa reprezentacijom Španije i madridskim Realom retvitovao je objavu s objašnjenjem bivšeg meksičkog arbitra Felipea Ramosa Riza.

„Važan detalj zbog kog nije trebao biti dosuđen kazneni udarac: Golmanova desna noga je na tlu, a kontakt je neizbežan zbog inercije. Nema prekršaja“, napisao je Meksikanac.

Kasiljas je preneo sud delioca pravde na Mundijalu 2002. godine i na reči sudijskog analitičara za meksički ESPN samo dodao rečenicu „Potpuno se slažem“.

Na „radost“ Luke Modrića i njegovih saigrača, kao i selektora Zlatka Dalića, jer svi listom tvrde da se Orsato ogrešio o njih i pomogao rivalu da krene prema pobedi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari