Ilić: Nadam se da neću brzo napustiti Sofiju 1foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Na neslavan i do sada neobrazložen način, rastao se Saša Ilić sa Čukaričkim, međutim posle samo par meseci našao je novi trenerski angažman. Posle dugih pregovora, mladi i neiskusni stručnjak odlučio je da prihvati ponudu CSKA iz Sofije i preseli se na trusno podneblje kada su inostrani stručnjaci u pitanju.

Prvi put od dolaska u CSKA, Ilić se obratio javnosti poručivši da jedino može obećati predanost i posvećenost obavezama.

„Dugo sam bio fudbaler i ni tada nisam ništa obećavao. Mogu da obećam, za početak, da ćemo vredno raditi i posvetiti se onome što radimo. O uslovima se razgovara tek na kraju. Ono što sam želeo je da se borim za više trofeja. To su bili moji uslovi da počnem pregovore sa CSKA. Želim da počnemo korak po korak. CSKA ima dovoljno dobru bazu za početak. Ovo je tim koji se bori za sve trofeje. Moramo da pojačamo tim na svim frontovima ako želimo da ostvarimo bolje rezultate nego prethodnih godina.“

Akcentovao je srpski stručnjak stanje u igračkom kadru.

„Potrebni su mi igrači koji mogu da naprave razliku. Imaću stalne razgovore sa igračima. Trenutno tražimo levog beka kao prvu poziciju otkako je Maziku otišao. Druga želja mi je da dovedemo igrača sredine terena. Pažljivo biramo pojačanja. Nisam osoba koja pravi veliku selekciju sa mnogo igrača. Ako ćemo dovoditi igrače moraće to da budu fudbaleri koji će podići naš nivo igre“, decidan je Ilić.

Nekadašnji vezni fudbaler na raspolaganju će imati veoma mladu ekipu.

„Volim da radim sa mladim igračima. Sa ovim fudbalerima moramo da radimo postepeno. Video sam da su puni želje, motivisani. Ako neko od njih pokaže da mogu da mu verujem, ne plašim se da ga pustim da igra. Šopov je mladi fudbaler koji je pre nekoliko godina privukao pažnju u Bugarskoj, ali u Holandiji nije dobio dovoljnu šansu. On je izuzetno talentovan fudbaler. Najbolje je da trener dođe pre početka sezone da vidi igrače i počne da nameće svoju viziju. Ne plašim se da namećem mlade igrače. Isto sam uradio i u svom prethodnom timu“, naglasio je nekadašnji trener Čukaričkog.

Ilić je upoznat sa lošim odnosom između uprave i navijača.

„Znam da je poslednjih deset godina Ludogorec šampion Bugarske. Možemo da sanjamo i pokušamo da razbijemo njihovu hegemoniju. CSKA se uvek bori za titulu i kup“, istakao je novi šef struke CSKA.

Neizbežan je bio osvrt i na Partizan, sredinu u kojoj je Ilić ostavio najdublji igrački trag.

„U ovom trenutku sebe ne vidim kao trenera Partizana. Znam da je CSKA često menjao trenere, ali se nadam da neću biti od onih koji brzo odlaze. Znam da je sve na meni. Gledao sam finale Kupa Bugarske. Sve što sam video na ovom meču radije ostavim za sebe. Imam poštovanje prema prethodnom treneru. Postoje stvari koje smo moje osoblje i ja primetili i razgovarali o njima. Tu smo sa ciljem da CSKA bude mnogo bolji tim. Razgovarao sam sa ljudima iz Srbije koji su bili treneri CSKA. Znate koliko je trenera iz Srbije vodilo ovaj klub. Razgovarao sam sa dovoljno ljudi, uključujući bivše igrače i moje bivše saigrače. Ne volim da dajem velika obećanja. Idemo korak po korak“, zaključak je srpskog nedokazanog stručnjaka u evropskim okvirima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari