"Đoković ima mnogo mrzitelja": Danil Medvedev izgovorio ono što mnogi misle 1EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Pričajiući o pritisku kom su izloženi teniseri, polufinalista mastersa u Indijan Velsu opisao i položaj prvog reketa sveta.

Na konferenciji za medije, povodom pobede nad Alehandrom Davidovičem Fokinom (2:0) i plasmana u Top 4, Danil Medvedev je propitivan o raznim stvarima, pa je tako rezvezao jezik i o mentalnoj dimenziji bavljenja tenisom.

„Pritisak nije lak, znate da uvek svi nešto očekuju od vas. To je je mnogo naučilo, jer kad sam imao 20 godina i kada sama tek stizao, voleo sam društvene medije. Volite da čitate sve komentare o sebi, u stilu, „u redu, on će biti dobar“, ili čak i one tipa, „ne, on je loš igrač“. Kad ste mladi, ponekada im i odgovorite sa, „uradiću nešto dobro“, započeo je Rus dug odgovor na jedno od pitanja.

Dotakao se i trojice najvećih teniskih sinova, akcentujući odnos navijača i medija prema igri, rezultatima, liku i delima van terena Novaka Đokovića.

„Taj pritisak da ste broj jedan nosi i to da imate mnogo mrzitelja. I to je normalno. Novak Đoković ima mnogo hejtera. Čak i Rafa Nadal i Rodžer Federer ih nekako imaju. Pitate se, kako je to moguće? Ne bi trebalo da ih imaju…

To me je naučilo da se ne brinem mnogo oko toga i da se fokusiram više na sebe i ljude oko mene, jer je to jedini način da ostanete normalni i verni sebi, da jednostavno nemate za čim da žalite. Samo zato što je neko rekao da biste taj bekhend trebali da ubacite u teren…

Ne, jer znate da ste dali sve od sebe i da će vam možda vaš trener reći da li biste nešto trebalo bolje da uradite. On je jedina osoba koja može tako nešto da vam kaže“, smatra Medvedev, koji je prvi put u karijeri uušao u polufinale mastersa u Indijan Velsu, gde ga čeka njegova redovna „mušterija“ Frensis Tijago.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari