Imaju pravo na borbu i nadu 1Rukometašice Srbije foto TONI TORRILLAS

Pakao je preživela reprezentacija Srbije na startu drugog dela Svetskog prvenstva za rukometašice, ali je na kraju prošla kroz vrata raja u duelu sa Crnom Gorom i prvom pobedom u komšijskim derbijima posle raspada zajedničke države, produžila tanku nadu da može do četvrtfinala takmičenja u Španiji.

– Opet prvo poluvreme nije bilo dobro, ponovo smo grešili u nekim stvarima kao protiv Rusije, ali ovog puta su se cure trgle, stisle i preokrenule meč. Mnogo mi je drago što je Srbija konačno savladala Crnu Goru, pa još u važnom trenutku i na velikom takmičenju. Kako god na kraju da prođemo u novoj grupi, način na koji smo uzeli bodove protiv Crnogorki trebalo bi da bude putokaz za buduće dane. Tu, pre svega, mislim na odbranu u drugih pola sata utakmice. Francuskinje su mnogo veći izazov i zalogaj, njima se ne preti, ali imamo pravo na borbu, nadu i veru. Za motivaciju se ne brinem, ne može biti veća nego kada preko puta sebe imaš olimpijskog šampiona… Tražiću im da se ne plaše nego da se opuste, jer mogu samo da profitiraju u odmeravanju sa selekcijom takve klase, ali na način da ne bude srljanja. Pa, kako bude – realan je Uroš Bregar, Slovenac u ulozi šefa šestoplasiranog učesnika poslednjeg SP.

Zlatnom medaljom na planetarnom prvenstvu 2017. godine u Nemačkoj, rivalke su nagovestile bum sadašnje generacije, evropskom titulom pred svojim zemljacima iz 2018. najavile su „pokoravanje“ Tokija ovog leta, kao oduživanje duga sebi samima za izgubljeno finale iz Rio de Žaneira 2016, a dosadašnjim partijama u Španiji potvrđuju da su izrasle u silu, što je muška postava odavno.

Francuskinje su opravdale ulogu favorita protiv Crne Gore, Angole i Slovenije u prvoj rundi, pa lako izlašle na kraj sa Poljskom i zato, logično, računaju da će protiv Srbije prebrinuti prolazak u eliminacije.

Gde bi trebalo da im se pridruže Ruskinje, ako sve protekne prema očekivanjima.

– Sve je na njihovoj strani… Treba biti objektivan, ali pravi sportista mora da pokušava i nemoguće. Potrebno je da budemo jedna uz drugu, ginemo za svaku loptu i slušamo selektora… Samo tako možemo da se nadamo čudu – jasna je golmanka našeg dosta podmlađenog tima Jovana Risović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari