Insajderske informacije došle od bivšeg savetnika, u prljav posao umešana i teniska akademija: Poslovanje PSŽ-a postalo predmet istrage 1EPA/IAN LANGSDON

Intrigantna priča stiže iz Francuske, a tiče se jednog od najbogatijih klubova na svetu.

Prema saznanjima uglednog L’Ekipa,Tužilaštvo grada Pariza otvorilo je preliminarnu istragu protiv Pari Sen Žermena i njegovog predsednika kluba Nasera Al-Kelaifija, zbog „prikrivenog poslovanja“.

Istragu je inicirala prijava iz decembra prošle godine, a podneo ju je Hukim Buajila, nekadašnji savetnik prvog čoveka Svetaca, koji sa svojim investicionim fondom u PS- u nemilice troši novac iz Katara.

Poenta je u tome da mu je bivši poslodavac, tokom godina saradnje, povremeno neregularno davao zarađene pare. Preko teniske akademije ‘Smeš’ iz Dohe, iako Buajila nema veze ni s njom ni s tim sportom.

Sporni ugovor potpisan je u julu 2015. godine za navodnu poziciju teniskog trenera i to na neodređeni period, a svi navodi su postali predmet istrage dodeljene policijskoj upravi 16. arondismana Pariza.

Sa druge strane, na pitanja L’Ekipa poslata klubu, iz sedišta francuskog šampiona, čiji dres nose Lionel Mesi i Kilijan Mbape, stigao je odgovor da „Buajila nikada nije bio zaposlen u Pari Sen Žermenu ili beIN“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari