Dolin sa 18-članom ekipom, među kojima su i tri tamnoputa igrača putuje u Beograd na kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo za fudbalere mlađe od 19. godina na kome će se u Beogradu i Nom Sadu od 6. do 11 juna, pored ekipa Srbije i Irske, takmičiti timovi Slovačke i Švajcarske. Prvenstvo se održava od 20. jula do 1. avgusta u Litvaniji.

Zbog rasistički inspirisanih uvreda na račun engleskih igrača Tomasa Inca, Stivena Kaulkera i Danija Rosa na meču za igrače mlađe od 21 godine u Kruševcu, Fudbalski savez Srbije je kažnjen sa 80.000 evra, kao i jednom utakmicom za tim tog uzrasta igranja bez publike.

Dolin insistira da Srbija kao domaćin onemogući incidente na utakmicama koje će se igrati na stadionima Vojvodine u Novom Sadu i Obilića u Beogradu. „Imamo tri tamnoputa igrača i ne bi smelo da se dogodi nikakav incident“, rekao je Dolin, a prenose irski mediji.

Turnir se održava samo dve nedelje pre nego što će se odlučivati o davanju datuma Srbiji za početak pregovora o pridruživanju Evropskoj uniji, zbog čega će organizatori morati da vode računa da se izbegnu incidenti koji bi u Briselu i zemljama članicama mogli da budu protumačeni kao još jedna provokacija iz Srbije.