Ishod sastanka Vučić - Čeferin: Nemanja Vidić kandidat za funkciju predsednika FSS 1Nemanja Vidić. Foto: Pedja Milosavljevic

Bivši kapiten srpske reprezentacije i Mančester junajteda Nemanja Vidić kandidovaće se za funkciju predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Kako saznaje Sport klub, Vidić je favorit čelnih ljudi Evropske fudbalske unije, koji smatraju da bi on bio najbolje rešenje posle neuspešne Izborne skupštine u novembru, kada je zbog odsustva delegata nije prošla kandidatura Nenada Bjekovića.

Ova ideja bila je i tema razgovora na jučerašnjem sastanku između prvog čoveka UEFA Aleksandera Čeferina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Osim Čeferina kandidaturu Vidića podržava i Zoran Laković, bivši generalni sekretear FSS, koji je je sada direktor Nacionalnih asocijacija UEFA , nezvanično „treći najvažniji čovek u UEFA“.

Mandati predsedniku i organima FSS ističu sredinom marta i do tada bi trebalo da se organizuje nova Izborna skupština.

„Budući predsednik FSS biraće se iz redova članova Skupštine, iako po novom Statutu posle izbora neće imati pravo glasa u najvišem sazivu. Kadrovski sastav, do konačnog glasanja, podložan je promenama i podatak da potencijalni kandidati nemaju bazu totalno je irelevantan, uoči definisanja spiska aspiranata na predsedničko mesto.

Napokon, tek pošto IO FSS zakaže Izbornu skupštinu, potencijalnim kandidatima ostavljen je rok od 15 dana uoči zasedanja da dostave predloge i sastav budućeg najbližih saradnika, oličen u Izvršnom odboru“, navodi Sport klub.

Po ovoj informaciji na sastanku Vučića i Čeferina, između ostalog, dogovoreno je i da Branislav Nedimović, koji je u srpskoj javnosti važio za glavnog kandidata za budućeg predsednika FSS, neće biti protivkandidat Nemanji Vidiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.