Istražitelji veruju da je Juventus uništio poverljivu finansijsku dokumentaciju 1Foto: Shutterstock

Istraga o potencijalnoj finansijskoj prevari fudbalskog kluba Juventus se nastavlja, a tužilaštvo u Torinu veruje da je klub uništio poverljivu dokumentaciju, uključujući i privatni ugovor sa Kristijanom Ronaldom, koji nije pronađen, preneli su danas italijanski mediji.

Italijanska policija je u sredu pretresla brojne kancelarije i predstavništva širom zemlje, u sklopu istrage o mogućoj finansijskoj prevari Juventusa. Kako je prenela Gazeta delo Sport, istražitelji su koncentrisani na dogovore koje je uprava kluba postigla sa igračima u vezi sa smanjenjem plata u martu 2020. godine, posle suspenzije Serije A zbog pandemije korona virusa.

„Ekonomski i finansijski efekti postignutog dogovora su pozitivni za oko 90 miliona evra za finasijsku godinu 2019/2020. Sporazumom je predviđeno smanjenje za mesečne isplate za mart, april, maj i jun 2020. godinu“, naveo je tada Juventus.

Ta odluka izazvala je pozitivan finansijski efekat od oko 90 miliona evra, ali tužilaštvo u Torinu veruje da su fudbaleri Juventusa primili najmanje 60 miliona evra kroz privatne ugovore sa klubom, koji nisu prijavljeni.

Među dokumentima zaplenjenim u sedištu kluba istražitelji su pronašli „nekoliko privatnih evidencija na različite načine za finansijske godine 2019/2020 i 2020/2021, koje nisu deponovane kod nadležnih“.

Istražitelji veruju da se fudbaleri Juventusa nisu odrekli plata, već da su im isplate bile odložene. Neki od tih ugovora pronađeni su u imejlovima kluba i omogućili bi isplatu plate čak i u slučaju transfera.

Kako se navodi, istražitelji su istakli „naviku da se neki od poverljivih dokumenata čuvaju van sedišta kluba, uništavajući ih kada se dogovori ispune“. Među njima bi mogao biti i privatni dogovor sa Kristijanom Ronaldom, koji je pomenut u telefonskom razgovoru između čelnika kluba, ali ga istražitelji nisu pronašli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari