Italija i Rusija po kratkom postupku 1Foto: EPA-EFE/ DAN HIMBRECHTS

Teniske reprezentacije Rusije i Italije plasirale su se u polufinale ATP kupa posle drugog dana takmičenja, jer imaju skor 2-0 i nedostižne su za ostale ekipe u grupi.

Preostaje im da saćekaju čekaju rasplet po ostalim grupama, i vide ko će im biti protivnici u polufinalu.

Reprezentacija Italije će u polufinalu igrati sa najboljim iz grupe B, a to će gotovo sigurno biti Španija.

„Azuri“ su prvog dana bili bolji od Australije, a danas i od Francuske (oba puta po 2:1), tako da Fonjini i Beretini mogu da se spremaju za Španiju kojoj je dovoljna i jedna pobeda u meču sa Grčkom, da bi bili sigurnoprvi u grupi. Španci su prethodno 3:0 pobedili Australiju, da bi domaćini danas savladali Grčku 2:1.

Neizvesno je bilo samo da li će Rafael Nadal zaigrati jer je prvo kolo preskočio zbog problema sa leđima.

Drugi sigurni polufinalista danas je postala Rusija, a rival će joj biti pobednik noćašnjeg duela između Srbije i Nemačke. Rusi su prvog dana bili bolji od Argentine sa obe pobede u singlu (2:1), na isti način je savladan i Japan – 2:1.

Prvo je Andrej Rubljov sa 6:1, 6:3 upisao bod protiv Jošihita Nošijoke, a onda je Danil Medvedev sa 6:2, 6:4 bio bolji od Keija Nišikorija.

Prošle godine na ATP kupu Srbija je u polufinalu savladala Rusiju sa 3:0.

Žreb za AO u četvrtak

Žreb za Australijan open biće održan danas u osam sati po srednjeevropskom vremenu. Interesantno je to da će prvi put biti održan iza zatvorenih vrata. Prvi nosilac muškog singla je Novak Đoković, koji je ujedno i branilac titule. Kada je ženski deo žreba u pitanju – u njemu će se naći Nina Stojanović i Olga Danilović koja se Australijan opena domogla kroz kvalifikacije. Srbija će imati predstavnike i u dublu. Nikola Ćaćić igraće u paru sa Frederikom Nilsenom, dok će tandem biti Dušan Lajović i Filip Krajinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari