Italijani srušili snove Mađarskoj, Donaruma skidao zicere 1EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Fudbaleri Mađarske nisu iskoristili jedinstvenu priliku da se plasiraju u plej-of A divizije Lige nacija. Iako im je bio potreban samo bod u poslednjem kolu i to pred svojim navijačima, Italijani su slavili sa 0:2 i time preuzeli lidersku poziciju na tabeli, samim tim i mesto u plej-ofu.

Azuri su na kraju skupo koštali Mašare. Uspeli su puleni selektora Rosija da tokom Lige nacija dvaput pobede Englesku, jednom Nemačku, sa kojom su i remizirali, ali nijednom Italijane.

Drugi poraz u grupi ispostavio se i sudbnosnim. Puleni selektora Manćinija poveli su golom Raspadorija, letošnjeg pojačanja Napolija iz Sasuola.

Mladi napadač, koji je pre par dana srušio Englesku, iskoristio je loše poteze odbrambenih igrača Mađarske, koji su popustili pod pritiskom gositju, usled visokog presinga.

Raspadori je ispratio akciju i mirnoćom prekaljenog napadača sproveo loptu u mrežu.

Slično se desilo i u 52. minutu, kada je Interov Federiko Dimarko upisao svoj prvenac u dresu A reprezentacije Italije.

Na scenu je potom stupio Điđi Donaruma. Skinuo je zicer Adamu Salajiu, centarforu Mađarske, koji se pred 70 hiljada naivjača u Budimpešti, večeras oprostio od reprezentacije.

Imali su domaćini nekoliko dobrih prilika, ali je golman Pari Sen Žermena bio briljantan.

Italijani su tako dobili utešnu nagradu za neodlazak na Mundijal u Kataru.

Za plasman u finale plej-ofa boriće se sa Holandijom u gostima, dok Hrvati čekaju uspešnijeg iz duela Portugal-Španija, koji je sutra na programu.

U drugom meču A divizije, rezultatski nevažnom, Engleska i Nemačka odigrali su meč sa šest golova, po tri na obe strane.

Panceri su vodili sa 0:2, ali su u drugom poluvremenu za samo desetak minuta kapitulirali u dva navrata golovima Luka Šoa i Maunta. Hari Kejn je u 83. preokrenuo tok meča, ali je na kraju Haverc postavio konačnih 3:3.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari