Itudis odmah po preuzimanju Fenerbahčea napravio promene u centarskoj liniji 1foto: Screenshot - twitter.com/FBBasketbol

Za javnost neobjašnjivi razlozi doveli su do rastanka Aleksandra Đorđevića i Fenerbahčea i to posle osovjene titule u Turskoj. Srpskog stručnjaka nasledio je Dimitris Itudis, po čijem je dolasku klub obelodanio dva značajna pojačanja u centarskoj liniji. Džonatan Motli i Samet Gejik naredne seozne nastupaće za velikana iz Istanbula.

Fenerbahče je odlučio da se zahvali Duveriogluu i Danilu Bartelu, na pomolu je i ozvaničenje transfera Jana Veselog u Barselonu što je dovelo do hitne reakcije uprave kluba.

Iako je imao brojne ponude evropskih velikana, Džonatan Motli obavezao se na dvogodišnju vernost Fenerbahčeu, a Samet Gejik na godinu dana.

Amerikanac je stigao iz Lokomotive Kubanj, za koju je u prošloj seozni odigrao na izuzetno visokom nivou.

Impresivan je bio u Evrokupu, sve dok klub nije suspendovan zbog rata u Ukrajini.

Na devet mečeva, beležio je čak 21,1 poen i sedam skokova u proseku. U regionalnoj VTB ligi beležio je u proseku 18,6 poena, uz 6,3 skoka.

Pre Lokomotive igrao je za Bejlor Berse na koledžu i nekoliko timova u NBA Razvojnoj ligi. Okušao se i u najjačoj ligi sveta, odigrao 11 utakmica za Dalas, 32 za LA Kliperse.

Gejik je u Istanbul stigao iz Turk Telekoma.

Teško je očekivati da će imati neku bitniju rolu u Evroligi, ali bi trebalo da u turskom šampionatu dobije dovoljno prostora da se nametne, prevashodno zbog pravila o dozvoljenom broju stranaca (ukupno šest).

Gejik je poslednje dve seozne proveo u Turk Telekomu, prethodno je nastupao za Bešiktaš,  Efes, Karšijaku, Darušafaku i Tofaš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari