Ivana Španović oporavila se od povrede i počela sa treninzima 1Foto: Fonet/Ivana Španović

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović uspešno je zalečila povredu Ahilove tetive desne noge koju je zadobila u toku kvalifikacija skoka udalj na evropskom šampionatu u Berlinu, usled koje je bila sprečena da brani titulu evropske šampionke iz Amsterdama 2016. godine.

Proces oporavka trajao je dva meseca, a Španovićeva je nedavno dobila i zeleno svetlo od svog medicinskog tima na čelu sa doktorom Jovanom Đurovićem za povratak na stazu.

„Sa nestrpljenjem sam čekala povratak na stazu, ali moram da priznam da nije lako vratiti se posle dvomesečne pauze. Krenuli smo sa laganim treninzima, i za sada sve ide po planu. Spremna sam za naporan rad i radujem se novim izazovima“, rekla je Španovićeva.

Od 1. do 21. novembra sve devojke koje žele da upoznaju Ivanu i da zajedno sa svetskom i evropskom šampionkom odrade jedan od njenih treninga, mogu da se odazovu akciji #trenirajsaIvanom.

– Posebno se radujem akciji koja sledi i druženju sa devojkama. One će imati priliku da iskuse jedan mali deo moje svakodnevice u vidu treninga, brzog oporavka od istog i veoma sam radoznala da čujem njihove utiske tokom i posle treninga. Želja mi je da zajedno podstaknemo devojke da budu aktivne i u ovom periodu godine, kada je definitivno lakše naći izgovor nego uskočiti u trenerku, obuti patike i pokrenuti se. Verujem da će i one meni dati potreban dodatni vetar u leđa i pozitivnu energiju u periodu povratka treninzima posle povrede, pa očekujemo jedno lepo druženje tog 24. novembra u Novom Sadu“, istakla je Španovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari