Ivana Španović zbog startnog broja bez medalje (VIDEO)

Odložena dodela medalja

Ostavite komentar


  1. Stisni petlju i promeni odluku a medju prve tri plasirane dve su iz SAD. I Tramp bi reagovao. Vise se ni u sportu ne ponasa sportski.

  2. Ne znam gde veselin vidi elektronsku gresku i sramotno sudjenje.
    Pa na snimku se jasno vidi da se broj jeste odlepio i da je zbog toga izguljeno jedno 10-ak cm.
    Treba samo neko da nam razjasni, sta pise u pravilima. Jel se racuna ako broj ostavi trag ili ne.
    Zalosno, ako je zbog broja izgubljena medalja. U pitanju je onda cist amaterizam.
    Na Eurosportu, sagovornik voditelja, rekao bih covek iz atletike (nisam uhvatio ime), je nagovestio kod jednog od prethodnih skokova da broj moze da bude problem.

  3. Bas mi je zao, ali sudije moraju da se drze pravila. Meri se do pvog traga na pesku. Zato sudjenje nije "sramotno" i nisu nam to opet namerno smestili Zapad, Amerikanci, Hrvati, ili marsovci.

  4. Ovo je greska Ivane i njenog tima, da se bilo sta otkacilo, organizatori su ispravno postupili. Trag u pesku je validan a da li se njoj nesto otkacilo, to organizatore ne zanima. Sad se vade na organizatore jer u svakog sportistu se mnogo ulaze, mislim da i Cepter donira novac Ivani. Osim toga, mnogo puta je prestupila liniju a skace godinama. Sve u svemu, i ona i njen tim su bili losi ali … idemo dalje. Moze ona da skace jos dosta godina.

  5. Dužina skoka meri se od odskočne daske do zadnjeg traga na pesku. Znači do zadnjeg traga i potpuno je nebitno da li je trag ostao od tela, (ruke, noge, leđa, glave, kose/punđe) ili dela sportske opreme (dres/majica/triko, šorts, patika, čarapa. Na dresu je obavezan takmičarski broj ili ispisano prezime takmičara sa prednje i zadnje strane koji mora adekvatno biti pričvršćen da ne bi otpao tokom takmičenja. Znači takmičarski broj je sastavni deo dresa/majice/trikoa i ako on ostavi trag na pesku to je zadnja tačka do koje se meri dužina. Znači, shodno ovome nemamo pravo na ljutnju jer je neko iz našeg rukovodstva to u vezi broja morao i trebao da primeti kako bi se otklonilo. Pošto se takmičari između skokova oblače, svlače, osvežavaju, brišu verovatno da je tokom toga došlo da se broj u donjem delu otkači, a možda nije bio ni dobro i pažljivo prikačen. A, ovo bacanje drvlja i kamenja i prebacivanje krivice na drugoga je već dobrano ukorenjeno u našem mentalitetu po svim pitanjima, pa zašto bi i sada bilo izuzetaka.

  6. Bilo bi korisno da Ivani i njenom treneru neko kaže istinu. Za razlku od Ivane za koju su se brinuli svi Srbi i očekivali zlatnu medalju, za Amerikanke su brinuli samo one i njihovi treneri, a možda i njihovi roditelji ako ih uopšte imaju, i njihovi mladići. Niko više. Od takvog psihološkog pritiska mogla je Ivani i majca da pukne. Inače da nije bilo tog pitiska Ivana bi skočila verovatno preko 2, 20 m. Zavere su za neznalice.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.