Ivana Španović zbog startnog broja bez medalje (VIDEO) 1Foto: EPA/ DIEGO AZUBEL

Nakon uzbudljive završnice u finalu naša najbolja srpska atletičarka Ivana Španović ostala je bez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu. Ona je u finalu zauzela četvrto mesto.

Iako je u snimku izgledalo da je Ivana u poslednjoj seriji skočila preko sedam metara, zvanični podaci pokazali su da je to bio skok od 6,91 metara.

Ivani se pri doskoku odvojio donji deo startnog broja od dresa i ostavio trag u pesku koji je bio bitno kraći od onog gde je i stvarno doskočila. Tako je Španović u uzbudljivom raspletu prvo ostala bez treće uzastopne bronze na svetskim prvenstvima, a potom možda i bez titule svetske prvakinje.

Predstavnici Atletskog saveza Srbije u Londonu, uložili su žalbu na izmeren poslednji skok Ivane. Dodela medalja je bila odložena ali je na kraju žalba ipak odbijena. Veselin Jevrosimović predsednik Atletskog saveza Srbije je na svom tviter nalogu odmah nakon odbijanja žalbe napisao da je Ivana žrtva elektronske greške.

Naša atletičarka je svoj najbolji rezultat ostvarila skokom u drugoj seriji od 6,96 metara i za samo jedan centimetar ostala je bez bronze koja je pripala Amerikanki Tijani Bartoleti. Španovićeva je prestupila u prvoj, četvrtoj i petoj seriji, dok je u trećoj skočila 6,77, a u poslednjoj šestoj skočila je 6,91 metar.

Zlato je osvojila Amerikanka Britni Ris skokom od 7.02 metara, srebrna je bila Ruskinja Darija Klišine sa 7 metara, a bronzana olimpijska šampionka iz SAD Tijana Bartoleta sa 6,97 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari