Ivanić načeo, Šerif dokusurio sasvim solidne Pančevce u najavi večitog derbija 1foto:Starsport

Crvena zvezda protiv Železničara ostvarila veoma bitnu pobedu pred početak plej-ofa Superlige – 3:0.

Uspeli su crveno-beli u nameri da makar sa četiri boda prednosti u odnosu na Partizan dočekaju plej-of (crno-beli večeras igraju na Banovom brdu).

Trijumfom nad Železničarem puleni Vladana Milojevića napravili su i solidnu uvertiru za 173. večiti derbi koji će biti na programu 20. aprila (18.00) već u prvom kolu doigravanja.

Pančevci su se predstavili u pozitivnom svetlu, uz očigledan napredak u igri od momenta kada je ekipu preuzeo Siniša Dobrašinović.

Dobrih pola sata Crvena zvezda nije uspevala da napravi konkretniju priliku na stadionu „Rajko Mitić“, sve do momenta kada je Olajnika sjajno proigrao Ivanića po levoj strani, ali tehnički obučeni veznjak nije uspeo da matira rivalskog golmana iz vrlo dobre pozicije.

U poslednjih petnaestak minuta promenio se momentum, domaćin je preko Bukarija i Endijaea stvarao solidne prilike, a onda je pred odlazak na odmor Bukari odlično centrirao, a Ivanić je toliko zakačio loptu glavom da ista ode u sam levi ćošak nemoćnog Mijatovića.

Zaigrali su crveno-beli od tog momenta znatno brže, lakše i konkretnije, u dva navrata pogađali su i okvir gola.

Manirski su dolazili do druge lopte, linije tima su maksimalno bile pomerene ali realizacije nije bilo sve dok u igru nije ušao Aleksandar Katai.

Možda i prvi dodir sa lopotom sjajnog tehničara bio je dovoljan da centaršut iskoristi Endijaje i otkloni bilo kakavu neizvesnost.

Do kraja meča, šansu je dobio mladi Šljivić i upravo je on bio asistent Olajniki kod trećeg gola, nakon što je u 86. minutu protivnik izgubio loptu na polovini terena.

Usledila je kontra crveno-belih koju je golom krunisao 29-godišnji Nigerijac.

Na kraju, Zvezda je posle večerašnjeg meča čitavih 580 minuta bez primljenog gola, tačnije na sedam uzastopnih mečeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari