Ivanišević: Dobro je što će 80 odsto publike biti protiv Đokovića 1foto EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

„Nole mora da počne dobro meč. Jer ako gledamo poslednje dve godine, pre dve godine 6:0 prvi set, prošle godine 5:0 za dva minuta, pa je bilo 5:3, pa 6:3. Važno je kako počne meč, mora odmah da počne koncentrisano“, ocenjuje pred večerašnji meč sa Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu Rolan Garosa Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića.

„Što manje pričanja, mora da se fokusira, što manje energije da troši, hajde da ne kažem na gluposti, ali na pričanje sa mnom. Da se koncentriše na sebe, šta treba da radi od starta. Ne želiš Nadalu da puno daš ovde fore i takođe, ono što je meni drago, mislim da će 80 odsto publike biti protiv Novaka, ali bolje je tako. Volim kada su protiv njega jer onda on ima razloga da se naljuti na nekoga i da više grize.“

Đoković i Nadal igrali su do sada 58 puta, skor je 30:28 za Novaka, pitanje je da li je moguće spremiti makar neko taktičko iznenađenje.

„Uvek ima nekih novosti, taktike. Ako ne ide ovo, probaj nešto drugo. Pogledao sam meč od prošle godine, pa od pretprošle godine deset puta, pa ću ga gledati i danas. Juče sam pogledao skoro ceo meč protiv Feliksa. Uvek ima, ali Novak zna šta treba da radi, spreman je na to. Ako hoće da dobije mora da bude spreman da igra 27 setova i 57 sati. To je bio spreman prošle godine, pretprošle nije, rezultat je bio takav kakav jeste. Spremni su obojica. Iako Nadal nije hteo da igra uveče, ne znači da neće izaći nabrijan, spreman kao nikada do sada“, smatra Ivanišević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari