Ivanišević nadomak priznanja koje je uz Đokovića dobio Vajda: ATP objavio godišnje nominacije za najboljeg trenera 1Foto: EPA-EFE/MATT TURNER

Najbolji teniser sveta Novak Đoković već je primio priznanje za igrača koji godinu završava na prvom mestu svetske liste, a 11. decembra biće dodeljeni i ostali lovori Udruženja teniskih profesionalaca (ATP).

Objavljene su nominacije. U konkurenciji za najboljeg trenera je i Goran Ivanišević. Pravo bi čudo bilo da mu ne pripadne ta nagrada (dodeljuje se od 2016) koju je uz Đokovića prethodno prigrabio Marijan Vajda 2018. Ivanišević je najboljeg na svetu pratio u osvajanju trofeja na tri turnira za grend slem, na završnom turniru sezone i na dva turnira iz masters serije.

Slovačkom treneru, recimo, priznanje je pripalo kad je Đoković uzeo „samo“ Vimbldon u Ju-Es open, a na Australijan openu je ispao u osmini finala, na Rolan Garosu u četvrtfinalu i na završnom turniru je izgubio u finalu.

Ivaniševićeva konkuerencija su Španac Huan Karlos Ferero, lanjski pobednik, koji radi sa zemljakom Karlosom Alkarazom, drugoplasiranim na listi, i Australijanac Daren Kejhil i Italijan Simone Vanjoci, treneri najboljeg italijanskog tenisera Janika Sinera.

Nominovani su i Krejg Bojnton, trener Poljaka Huberta Hurkača, i Brajan Šelton, koji je i otac Bila Šeltona, nove američke teniske nade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari