Moderna bi da sve dozna: Bivša analitičarka FBI obrađuje "visokorizičnog" Đokovića za potrebe američkog proizvođača vakcina 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Bezbednosno-informativne agencije sveta, da ne kažemo – tajne službe, obično imaju odeljenja zadužena da prikupe obaveštenja o javnom delovanju poznatih ličnosti koje su u operativnom radu obeležene kao bezbednosno interesantna lica. Iz tog registra se sagledava kakav je domet njihovog uticaja na mase.

Verovali ili ne, takvu kancelariju je uvela i Moderna, američka farmaceutska kompanija iz Bostona, koja je i među naš narod ušla s vakcinom protiv virusa korona, svojim proizvodom za bitku s pošasti moderne civilizacije.

U tom ofisu glavna je Niki Rutman. Bivšoj analitičarki FBI, u kojem je radila 20 godina, Moderna je poverila da predvodi globalno obaveštajno odeljenje, takozvano odeljenje za dezinformacije.

Predmet njegovog posla u vezi sa stavovima o vakcinama jeste i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Nezavisni novinari Li Fang i Džek Poulson su otkrili da se sačinjavaju izveštaji i o Ilonu Masku, južnoafričko-američkom milijarderu, i o engleskom glumcu Raselu Brendu.

Sve je to obelodanio Njujork post.

Fascikla o srpskom sportskom asu, koji se nije deklarisao kao tvrdokorni protivnik vakcinacije kao medicinskog preventivnog dostignuća, ali je istrajao da ne primi cepivo protiv kovida 19, nosi naziv „Đoković je heroj antivaksera posle osvajanja Ju-Es opena“.

Smatra se da su tzv. antivakseri doživeli njegov trijumf na Flašing Medouzu ove godine i kao pobedu sopstvenih stavova i da su Đokovića kanonizovali u antivakserskog sveca, svog anđela zaštitnika od nečastivih sila globalne kataklizme.

Primećeno je da je Moderna ismevana na društvenim mrežama jer je ušla u sponzorski pul poslednjeg od četiri turnira za grend slem u sezoni.

Ironija je, međutim, bila i u tome što je upravo Đokoviću pripalo njeno pokroviteljsko priznanje „Snimak dana“ sa sekvencama njegove pobede u finalu protiv Rusa Danila Medvedeva s 3:0 u setovima.

 

Zabeleženo je u izveštaju da su antivakseri trijumf najboljeg tenisera sveta primili i kao njegovu surovu osvetu za to što mu je godinu ranije onemogućeno učešće u Njujorku jer nije, budući nevakcinisan, ispunio stroge zahteve medicinskog protokola SAD s tim u vezi.

„Stavom Đokovića o vakcinama i njegovim osvajačkim pohodom su ojačane tvrdnje da su vakcine potpuno nepotrebne“, donosi izveštaj.

Mask, najbogatiji čovek na svetu, označen je kao visokorizičan jer je ukazivao na „obmanu zdravstvenih vlasti i pružanja zdravstvenih usluga tokom pandemije“.

Brend, komičar, izjašnjavao se protiv vakcine u svom podkastu. Pominje se kako je kritikovao farmaceutske kompanije koje zarađuju 1.000 dolara svake sekunde tokom pandemije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari