Ivaniševićev sestrić organizator? 1Foto: Starsport

Ionako trusno balkansko tlo nikako se ne smiruje posle nezapamćenog fizičkog napada splitskih huligana na vaterpoliste Crvene zvezde u gradu na hrvatskoj rivijeri, a svaki dan ispliva neki novi detalj pokušaja linča nedužnih sportista.

Tako su se pojedini mediji i iz Bosne i Hercegovine danas nadovezali na nedeljna saznanja hrvatskih glasila da je kolovođa sin jednog lokalnog fudbalera, otkrivši da se sumnja da se radi Goranu Lokici. Inače, nasledniku Vjekoslava Lokice i sestriću nekada velikog hrvatskog tenisera Gorana Ivaniševića. Isti izvori navode da je verovatno baš on konobar iz kafića, posle čijeg neprijateljskog nastupa su prvotimci crveno-belih napustili kafić, da bi ubrzo bili napadnuti s leđa i jureni s palicama i noževima po centralnom šetalištu.

Reč je o momku od ranije poznatom policiji, pošto je pre 12 godina pretio svojoj majci, Srđani Ivanišević da će je ubiti ako mu ne da novac da vrati dugove. Kako policija nije saopštila identitet privedenih lica, mediji su prvo objavili da su lisice stavljene na ruke njegovom bratu Ivanu, da bi kasnije „dojave“ otkrile da se radi o Goranu. Mediji iz komšiluka prenose i da je nakon saslušanja pušten kući.

            LEN: Grozan napad

Na skandal z Splita reagovala je i Evropska plivačka i vaterpolo organizacija.

„Iako se ovaj grozan napad dogodio u okolnostima koje ne podležu sankcijama  LEN, osećamo potrebu da naglasimo značaj sprečavanja bilo kakvih sličnih incidenata u budućnosti. Posebno u Splitu, budućem domaćinu Evropskog prvenstva u vaterpolu 2022. godine“, navedeno je u saopštenju krovne organizacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari