Ivanović dobio dozvolu da zaigra za Crnu Goru, u Zvezdi se premišljaju da li da puste Nedovića da nastupi za Srbiju 1foto Srđan Stevanović/Starsport

U Crvenoj zvezdi su odlučili da puste Nikolu Ivanovića da zaigra za Crnu Goru u predstojećem kvalifikacionom FIBA „prozoru“ za plasman na naredni Mundobasket; istovremeno su stavili na raspolaganje sve domaće igrače Svetislavu Pešiću, selektoru Srbije, međutim, po pitanju Nemanje Nedovića postoje određene nedoumice.

Naime, iz Zvezde su dobili informacije da selektor Pešić za mečeve sa Velikom Britanijom 11. novembra u Njukaslu i Turskom tri dana kasnije u Srbiji računa na Ognjena Dobrića, Luku Mitrovića, Nikolu Topića i Nemanju Nedovića.

Crveno-beli su pokazali spremnost da puste sve tražene kandidate, međutim, imaju izvesnu bojazan kada je reč o zdravstvenom stanju Nedovića.

Naime, u Zvezdi se premišljaju i nisu sigurni koliko bi bilo pametno da puste, još uvek nedovoljno spremnog iskusnog beka, koji je već propustio uvodne četiri evroligaške utakmice i tri u ABA ligi.

Nedović jeste nastupio na poslednja dva evroligaška meča, a zaigrao je i na gostovanju Igokei, ali još uvek nije u potpunosti spreman nakon povrede i dugog oporavka od rupture lista.

Dva meča u kratkom periodu, plus putovanja do Njukasla i nazad, uz naporan raspored odmah posle kvalifikacionog „prozora“ razlozi su zbog kojih se u Zvezdi premišljaju kako da se postave i šta da urade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari