Ivković se oprašta u Pireju 1Foto: Starsport

Dušan Ivković je 1. jula 2016. prilikom zvaničnog odlaska u trenersku penziju, objavio da će se oprostiti na velikoj humanitarnoj utakmici leta 2017. Godinu dana kasnije, saopštenjem je obavestio javnost da je prihvatio ideju Olimpijakosa, kluba sa kojim je dva puta osvajao Evroligu, da se 20. septembra odigra poslednja utakmica u Atini koju će voditi kao trener.

– Ovom utakmicom želim da se zahvalim Olimpijakosu, ali i svim mojim bivšim igračima, kolegama trenerima i svim ljudima košarke sa kojima sam sarađivao, a koji su mi omogućili da uživam u svom poslu i radim ono što najviše volim više od 40 godina. Voleo bih i sve vas pozivam da se tada ponovo okupimo i pomognemo u prikupljanju sredstava za pomoć deci Srbije i Grčke – navedeno je u saopštenju.

Dvadesetog septembra u Dvorani mira i prijateljstva, Zvezde Dušana Ivkovića i ljudi iz ‘Trilosa’ ispisaće epilog četrdesetogodišnje karijere velikog trenera. U saopštenju Pirejaca dodaje se da je „gospodin Ivković u svojoj briljantnoj karijeri proizveo i trenirao beskonačan broj međunarodnih zvezda, kao što su Spanulis, Teodosić, Bogdanović, Hajns, Antić, Printezis, Monja, Hrijapa i drugi, kao i veterane i legende ove igre – Kićanovića, Dalipagića, Galisa, Fasulasa, Hristodulua, Riversa, Paspalja, Divca, Rađu, Kukoča, Petrovića…

Većina njih će biti na terenu, jedni pored drugih, tokom velike košarkaške večeri u čast svog velikog učitelja, a prihod od ove utakmice biće dat u dobrotvorne svrhe“.
Vasilis Spanulis, kapiten Olimpijakosa, izjavio da je „oduševljen“ i da mu je čast što ga je Ivković odabrao da bude ambasador na njegovoj poslednjoj utakmici.

„Zahvalan sam na svemu što sam naučio od njega kao čoveka i igrača“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari