Ivon Anderson izglasana u prvu petorku Evrolige, priznanje dobila još jedna (bivša) reprezentativka Srbije 1EPA-EFE/JAMES GOURLEY

Orlice na dobrom glasu u najjačem košarkaškom klupskom takmičenju Evrope za žene.

Aktuelna i doskorašnja članica reprezentacija Srbije, Ivon Anderson i Jelena Bruks (devojačko Milovanović) i zvanično spadaju u igračice koje su obeležile sezonu na izmaku u košarkaškoj Evroligi.

Na svečanoj ceremoniji, dan pre finala elitnog takmičenja, našle su se među dobitnicama priznanja namenjenih najboljim akterima, a Amerikanka sa srpskim pasošem i rođena Srpkinja ponele su po jedno.

Kao vedeta francuskog Burža, Anderson je toliko doprinosila svojoj ekipi i otežavala život protivničkim ekipama da je uvrštena u najbolju evroligašku petorku za njeno odlazeće izdanje 2022/2023.

Od pre dva leta, bivša trofejna Orlica iz Šoprona završila je u drugoj petorci po jačini, podsetivši nas sve koliko je Milovanovićeva imala zasluga za sprovođenje selektorskih zamisli Marine Maljković.

U izboru najboljih među najboljima svoj sud su dali treneri, kapiteni timova učesnika, predstavnici medija, kao i navijača koji su glasali uoči finalnog turnira. Tako je većinskom voljom za najkorisniju igračicu Evrolige proglašena Ema Miseman iz Fenerbahčea.

Osim MVP Belgijanke i naše Anderson u pojedinačnih Top 5 ušle su još Briana Stjuart (Fenerbahče), Ališa Tomas (USK Prag) i Čelsi Grej (Mersin). Milovanovićevoj društvo prave Alina Jagupova (Fenerbahče), Eakela Karera (Valensija), Marina Mabri (Familja Skio) i Marijela Fasula (Avenida).

Ališa Tomas dobila je i priznanje za najboljeg defanzivca, najbolja mlada igračica je Paulina Astijer (Burž), a trener godine je Jorgos Dikajulakos (Familja Skio), kome su konkurenti bili naša Marina Maljković (Fenerbahče) i Ruben Burgos (Valensija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari