Iz beznadežnog stanja do jedne od najvrednijih pobeda: Kecmanovićev preporod protiv Ruda na mastersu u Rimu 1Foto: AP/Alessandra Tarantino

Delovao je Miomir Kecmanović, koji je na 58. mestu svetske liste trećeplasirani srpski teniser, beznadežno u duelu sa sedmim „reketom“ sveta Norvežaninom Kasperom Rudom u drugom kolu na turniru iz masters serije na šljaci u Rimu, ali se posle medicinskog tretmana zbog nelagode u leđima prosto preporodio.

Činilo se da će i da preda meč, a upustio se u otvorenu borbu do pobede sa 0:6, 6:4, 6:4, jedne od najvrednijih u karijeri.

 

Sledeći rival mu je Brazilac Tijago Monteiro (106. mesto), koji je prošao i dva kola u kvalifikacijama, kao i nedavno u Madridu kada je zatim na glavnom turniru izbacio i Dušana Lajovića i Grka Stefanosa Cicipasa.

U prvom setu kao da je igrao samo Rud.

Isto je tako bilo u drugom setu kad su nedavno sreli u drugom kolu u Madridu, na meču koji je Norvežaninu pripao sa 6:4, 6:1.

Kecmanović, iako je delovalo beznadežno, tek se upustio u borbu prsa u prsa.

Na svoj servis je izjednačio na 4:4, pa je načinio brejk, a onda i uspostavio rezultatsku simetriju u setovima.

Pre seta odluke na medicinski tretman izvan arene, verovatno zbog kuka, otišao je Rud.

U prvom gemu srpski teniser je dvaput dolazio na prag da još jednom ubere plodove na servis svog suparnika, ali se ovaj izvukao.

Sledeću takvu šansu, pri 3:3, nije propustio.

Ukazala se prilika za pobedu, još izraženija s potonjim gem-loptama za vođstvo i s 5:3.

Imao je svoje prilike i Rud da uzvrati istom merom.

Rivali su se nekoliko puta smenili ostvarujući na 40:40 prednost, a konačni udarac je zadao Kecmanović, kojem su se vrata uspeha širom otvorila.

Savlada li i Monteira, igraće u tosmini finala s uspešnijim iz meča Amerikanca Bena Šeltona (14) i Kineza Džidžen Džanga (56).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari