U pravu je bio Miodrag Božović kada je tvrdio da njegovi puleni mogu i bez njega. Meč u Ivanjici Božović je prati iz lože, tim je na klupi predvodio njegov pomoćnik Vojo Ćalov i – ništa novo. Zvezda je nastavila svoju fantastičnu seriju, ostvarena je 19. pobeda u nizu, savladan je Javor sa 3:0 (1:0).

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

  Hoće li crveno – beli nastaviti pobedničku seriju to ne zavisi (više) od Božovića i fudbalera već pre svega uprave kluba. U predstojećoj pauzi moraju se naći pare da se izmire dugovanja ( i fudbalerima), obezbede im se adekvatni uslovi za pripreme i – granice rekorda će se pomerati, titula je praktično već u džepu.

Što se tiče samog meča u Ivanjici neizvesnost je kratko trajala. Već na početku susreta, igrao se 5. minut, Vijera je pokazao sav svoj talenat. Kako je uspeo da nadmudri čak četvoricu odbrambenih fudbalera Javora i potom savlada i golmana Dogatovića to samo on zna. Fudbalerima Javora to još dugo neće biti jasno. Mogli su domaćini brzo da izjednače ali je Dodić u 7. minutu bio zamalo neprecizan. Već u 24. minutu Slavoljub Srnić mogao je da reši pitanje pobednika ali je lopta pogodila stativu.

Domaćin je bio mnogo opasniji na početku drugog poluvremena. Nekoliko puta igrači Javora opasno su zapretili golu crveno-belih, međutim, izostala je konkretna završnica. Dobar šut Gafurova u 47. minutu iskosa sa desne strane lopta je ispala iz ruku Kahrimanu, ali je nažalost domaćina završila u korneru.

Kao što to u fudbalu obično biva neiskorištene šanse protivnik kažnjava. Vijera se neočekivano našao sam ispred golmana domaćih Dogatovića koji je odlično intervenisao, ali je odbijena lopta došla do Plavšića i spasa više nije bilo – Zvezda je u 56. minutu povela sa 2:0. Sve nade domaćina da mogu da naprave „čudo“ definitivno je raspršio Aleksandar Katai koje je bio nemilosrdni egzekutor u 70. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari