Iz vranjskog Dinama najavljuju krivične prijave zbog raspodele budžetskih para 1Sa jednog od protesta fudbalera Dinama u Vranju/Foto: Vojkan Ristić

Zbog činjenice da je najstarijem fudbalskom klubu dodeljeno samo 6,5 miliona dinara podnećemo krivične prijave protiv članova gradske komisije, izjavio je za portal Danasa Marko Stanković, advokat kluba.

Uz uprave vranjskog trećeligaša danas su saopštili da je Upravni odbor Dinama na sednici u subotu doneo odluku da „zbog ovakvog odnosa gradskih vlasti istupi iz takmičenja u Srpskoj ligi Istok“.
Ovu odluku je medijima preneo direktor kluba Marko Antić, sin predseddnika Dinama Dragana Antića.
Komisija Grada Vranja za raspodelu budžetskih sredstava za sport (20 miliona dinara) donela je odluku da se klubu Mineralac iz Vranjske Banje dodeli 5,4 miliona dinara iako se klub takmiči u Pčinjskoj okružnoj ligi ( petom rangu takmičenja u Srbiji).
– Na ovaj način Dinamo je diskriminisan od strane lokalne naprednjačke koalicije, jer samo za mesečne troškove zarada trenera,igrača i osoblja neophodno je oko milion dinara – pojasnio je Stanković.
Iz vranjskog Dinama najavljuju krivične prijave zbog raspodele budžetskih para 2
Foto: FK Dinamo
Iz gradske uprave Danasu je rečeno „da je odluka o raspodeli sredstava doneta u skladu sa potrebama i podrškom daljem razvoju svih sportskih kolektiva i njihovim rezultatima“.
Gradski većnik za sport Nenad Djordjević bio je nedostupan za komentar o aktuelnoj situaciji u FK Dinamo.
Ukoliko odluka o istupanju postane i zvanična, Fudbalski savez Srbije (FSS) mogao bi da izrekne sankcije Dinamo i preseli klub u najniži rang Pčinjsku okružnu ligu.
Nesporazumi na relaciji Grad Vranje, rukovodstvo Dinama traju od dolaska naprednjačke koalicije na vlast 2012.godine.
Interesantno je da je i predsednik Dinama Dragan Antić Recko član SNS koji u rodnom gradu ne uživa podršku partije kojoj pripada.

Iz vranjskog Dinama najavljuju krivične prijave zbog raspodele budžetskih para 3

                                  Predsednik FK Dinama Dragan Antić Recko Foto FK Dinamo
On je u dva navrata, 2019.i 2021., organizovao štrajk fudbalera protiv gradske vlasti, nezadovoljnih finansijskom podrškom iz lokalnog budžeta.
Pod rukovodstvom Antića Dinamo je jednu sezonu igrao u Super ligi Srbije, da bi potom ispao i iz Prve lige Srbije.
Dragan Antić Recko je kao trener i predsednik kluba od strane disciplinskih organa FSS je tri puta kažbjavan zbog incidenata na terenu, a još uvek je na snazi i osamnestomesečna suspenzija obavljanja funkcija u fudbalu koju mu je izrekla srpska kuća fudbala.
Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari