Iz Zagreba u Moskvu otputovalo 1.500 navijača, među njima i Plenković 1Foto: Tviter/VladaRH

Na večerašnju utakmicu hrvatske fudbalske reprezentacije u polufinalu Svetskog prvenstva protiv Engleske, u Moskvu iz Zagreba navijači putuju od sinoć u šest čarter letova, a ukupno će otputovati oko 1.500 navijača, rekla je novinarima na aerodromu prtparol Zračne luke Lidija Capković.

„Prvi let je bio sinoć u 20.50, a zadnji, najveći, sa 450 putnika, otišao je u 9.30 sati“, rekla je Capković, a prenosi HRT.

Među navijačima koji će bodriti vatrene u Moskvi su i premijer Andrej Plenković, predsednik Sabora Gordan Jandroković, kao i ministri Marko Pavić i Zdravko Marić.

Plenković i Jandroković uoči puta u Moskvu izjavili su kako očekuju sjajnu atmosferu na stadionu i novi uspjeh „vatrenih“.

„Gordan i ja smo uzeli obje verzije hrvatskog dresa za danas. Očekujem pobjedu, sjajnu atmosferu i još jednu veliku predstavu naših igrača i izbornika. Ovo je zaista ogroman dan za Hrvatsku, hrvatski sport i nogomet. Dva puta u 20 godina zemlja naše veličine je ušla u polufinale, to su uspjesi koje ćemo pamtiti generacijama. Nadamo se pobjedi i finalu. Važno je da pobijedimo, samo se to na kraju broji“, rekao je Plenković.

http://

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari