Izgradnja "Vučićevog stadiona" u Vranju počinje početkom naredne godine 1Ovako će izgledati novi stadion. Foto:Grad Vranje

„Sva imovinsko pravna pitanja sa Kompanijom Jumko biće rešena do kraja godine i radovi će početi već početkom 2023. godine, na lokaciji sadašnjeg stadiona koji je bio u vlasništvu vranjske tekstilne kompanije“, potvrdio je u izjavi za Danas Nenad Đorđević, gradski većnik za sport.

Posle traganja za lokacijom, koja je prvobitno bila planirana za izgradnju novog stadiona kod Sportske hale, a što je dovelo do potpisivanja peticije građana koji su se protivili da se ovaj objekat tu gradi, gradska uprava u Vranju donela je odluku da nova lokacija za izgradnju bude u sportskom kompleksu Kompanije Jumko, gde sada postoji stadion i otvoreni bazen.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević je naveo da je „projekat stadiona koji će imati 9.000 mesta i biće izgrađen po standardima UEFA gotov i da se sada privode kraju proceduralna pitanja vezana za imovinsko pravni status sa Jumkom kako bi gradnja počela na vreme“.

Aktuelni stadion Jumka ima kapacitet od 4.000 mesta, a novi stadion će biti duplo veći objekat sa svim pratećim infrastrukturnim objektima. Vranje je grad koji je odlukom predsednika Srbije jedan od osam u Srbiji gde će se graditi ovakav sportski objekat.

Prva vrednost ove investicije je projektovana na 15 miliona evra, ali bi kako se procenjuje troškovi izgradnje mogli da budu i skuplji s obzirom na rast cena građevinskog materijala i ostalih troškova koji podrazumevaju radove na jednom ovakvom objektu.

U Vranju postoji trenutno pet fudbalskih klubova i svi oni se takmiče u najnižem rangu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) petoj Okružnoj ligi Pčinjskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari