Izraelci uvereni: Bahar je novi trener Crvene zvezde; na godišnjem nivou imaće garantovanih 1,2 miliona evra 1foto:Starsport

Pokušale su obe strane nevešto da odglume, otkad su izraelski mediji uslikali trenera Makabija iz Haife i čelnike Crvene zvezde na poslovnom ručku, međutim, prema tvrdnjama tamošnjih novinara, više nema nikakve sumnje da će od juna crveno-beli dobiti novog trenera iz inostranstva.

Poručivao je Zvezdan Terzić, posle saznanja da su u toku pregovori sa Barakom Baharom, da će Miloš Milojević imati rok do juna da uveri rukovodstvo da je trener za Ligu šampiona, međutim, bio je to samo „loš dribling“ nekadašnjeg štopera OFK Beograda, koji je domaća, ali i inostrana javnost lako pročitala.

Izraelci su danas objavili informaciju da je Barak Bahar pristao da od juna preuzme Crvenu zvezdu i da u naredne dve godine bude na čelu struke najtrofejnijeg srpskog kluba.

On bi trebalo da inkasira, na godišnjem nivou, garantovanih 1,2 miliona evra (bez bonusa), a u Beograd će sigurno dovesti i dvojicu svojih pomoćnika, sa kojima je uspešno radio, i još uvek u delo sprovodi zamišljeno u Makabiju iz Haife.

Fudbaleri Zvezde, od leta će sarađivati sa novim trenerom golmana – Gujom Vajsingerom, kao i pomoćnim trenerom – Gajom Sarfatijem.

Bahar ima ideju i da sa njima krene Dror Šimson, odlični kondicioni trener, ali on još uvek nije odlučio da li će se preseliti u prestonicu Srbije.

Zvezda je poslednjih dana direktno pregovarala o uslovima saradnje sa Baharovim pomoćnicima. Poznato je da Barak insisitira na tome da njegovi saradnici budu dobro plaćeni za posao koji obavljaju i da u suprotnom ne želi ni da pregovora o svojim zahtevima prilikom potpisivanja ugovora ili produžetka saradnje.

Po svemu sudeći, Baharovi asisternti su se dogovorili sa čelnicima Zvezde, a preostalo je da klubovi definišu visinu obeštećenja, s obzirom na to da 43-godišnji stručnjak ima još godinu dana ugovora sa Makabijem iz Haife.

Kao trostruki šampion Izraela sa Makabijem, u klubu smatraju da je zaslužio da promeni sredinu i u vezi sa tim neće mu praviti problem ukoliko Zvezda isplati propisano obeštećenje koje bi trebalo da iznosi 600.000 evra.

Bahar je, prethodno, tri titule prvaka Izraela osvojio i sa Ber Ševom, a ove je Haifu uveo u grupnu fazu Lige šampiona, pošto je u kvalifikacijama izbacio Olimpijakos, kiparski Apolon i Crvenu zvezdu. U grupi je osvojio tri boda savladavši Juventus sa 2:0, a za rivale je imao i Pari Sen Žermen i Benfiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari