Izuzetna gledanost Sport Kluba u vreme finala Evrolige 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Atomsko finale Evrolige, u kojem je Panatinaikos, pošto je nadigrao branioca trona Real, osvojio sedmu titulu prvaka Evrope, a prvu posle 13 godina, prikovalo je veliki broj ljubitelja košarke za prvi program televizije Sport Klub, ekskluzivnog nosioca prava za prenose u Srbiji.

Sport Klub je u vreme okršaja dva velikana u Berlinu bio ubedljivo najgledanija televizija u SBB mreži sa shareom od 20,15%.

Ovaj prestižni sportski događaj privukao je neverovatan broj gledalaca, potvrđujući Sport Klub kao vodeći sportski kanal u regionu.

Izuzetna gledanost Sport Kluba u vreme finala Evrolige 2
Foto: Sport Klub

Publika u Uber Areni je uživala u igri dve izuzetne ekipe, a Sport Klub, kao kanal koji ekluzivno emituje Evroligu, moze se pohvaliti sjajnom gledanošću sva četiri meča fajnal-fora.

Kako pokazuju merenja TV Beata, Sport Klub je u nedelju u slotu od 20 do 22h, iza sebe ostavio i javni servis, ali i sve ostale komeracijalne emitere.

Uzbudljiva utakmica i vrhunska košarka zadržali su pažnju gledalaca, obezbeđujući Sport Klubu neprikosnovenu poziciju u svetu sportskih prenosa.

I za vreme polufinalnih mečeva Sport Klub je bio u vrhu gledanosti.

Tokom polufinalnog meča u kojem je Real pobedio Olimpijakos, share je bio skoro 13 odsto, a nešto veće interesovanje gledalaca vladalo je za duel Panatinaikosa i Fenerbahčea – 15%.

Izuzetna gledanost Sport Kluba u vreme finala Evrolige 3
Foto: Sport Klub

Ovaj neverovatan uspeh jasno ukazuje na veliku popularnost koju utakmice Evrolige imaju među gledaocima, a naročito u poslednje dve sezone sa učešćem Crvene zvezde i Partizana.

Sport klub zahvaljuje vernim gledaocima na podršci i poverenju koje mu ukazuju i obećava da će nastaviti sa pružanjem najboljeg sportskiog sadržaja i prenosa koji okupljaju ljubitelje sporta širom regiona.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari