Izvinjenje nije dovoljno, navijači Liverpula tuže UEFA 1EPA-EFE/YOAN VALAT

Kao razlog navode se psihičke traume od poslednjeg finala Lige šampiona.

Pristalicama Liverpula ne može biti kriva Evropska fudbalska federacija što su Jirgen Klop i njegovi izabranici ovog proleća poraženi od Reala u ključnom duelu za evropski tronm (0:1), ali je smatraju odgoornom što je meč kasnio 35 minuta, što su neki od njih predugo čekali na ulazak na stadion, trpeli maltretiranje od strane redara i policije, tiskali se u velikoj gužvi, nervirali… a pojedini izvisili za mesto na tribinama.

Preciznije, oko njih 2.000 najavilo je tužbe protiv čelnika iz Niona, na ime fizičkih povreda i psihičkih trauma od događaja tog 28. maja u Parizu.

Borbi se priključio i Liverpul, prikupivši 8.500 svedočenja svojih navijača o dešavanjima uoči finala Lige šampiona, za nezavisnu reviziiju namenjenu internoj istrazi UEFA.

„Naši navijači su pretrpeli mučna iskustva. Najčešće se ponavljaju teme kao što su gužva, nedostatak putnih informacija, krađa ulaznica od strane lokalnih bandi, prekomeran broj policije za nerede i njihova loša organizacija, problemi na punktovima oko stadiona, nedostatak komunikacije…

Najbitnije je da lekcija bude naučena i da se u budućnosti ne ponavljaju scene kao u Parizu“, izjavio je tim povodom izvršni direktor Redsa, Bili Hogan.

Dakle, navijači se nisu zadovoljli dobijenim izvinjenjem za pomenute ekcese ni obećanjem UEFA da će pronaći krivce za nesvakidašnje propuste u organizaciji najvažnijeg klupskog događaja pod njenim okriljem.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari