Najbolji timovi koji se takmiče u ABA ligi će u naredne tri sezone nastupati u Evroligi i Evrokup, odlučeno je na sinoćnoj sednici Skupštine ABA lige koja je održana u Zagrebu.

Svih 12 klubova koji su vlasnici ABA lige su izjasnili za njen opstanak, pošto je taj format takmičenja, kako je saopšteno, „sto odsto“ u interesu klubova.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Čak 11 klubova je glasalo za potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa organizacijom „Euroleague Basketball“, a samo je Aleksandar Petrović iz Cibone smatrao da ABA treba da se okrene FIBA. Istovremeno je odlučeno da se, ukoliko tako žele, dozvoli slabije rangiranim timovima učešće u FIBA takmičenjima.

„U skladu sa tim, Skupština ABA lige ovlastila je direktora Krešimira Novosela i sportskog direktora Žarka Čabarkapu da nastave i finalizuju pregovore sa 'Euroleague Basketball' oko potpisivanja trogodišnjeg ugovora, koji za najbolje plasirane klubove obezbeđuje prolaznost u Evroligu i Evrokup za sezone 2016/17, 2017/18 i 2018/19“, saopšteno je nakon sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari