Najbolji srpski rukometaši nisu uspeli da sa više od 20 golova pobede Argentinu u poslednjem kolu Grupe 2, a Poljska iznenadi Hrvatsku, pa je tako propala i teoretska šansa „orlova“ da se na mala vrata, u „12 i 5“, ušunjaju među sedam najboljih aktera Svetskog prvenstva u Švedskoj i tako završe u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu sledeće godine.

 Niti se iko realan mogao tome nadati. Prvo su naše komšije prema predviđanjima slomile otpor žilavog protivnika, a onda je naša ekipa teškom mukom, sa samo pogotkom viška, savladala „gaučose“ – 26:25 (15:13), pa će se sutra sa Norveškom, očekivano boriti za deveto mesto na SP.

Izabranici selektora Veselina Vukovića nisu se šetali po terenu kao protiv Rumunije, na kraju prve faze turnira, ali ni pokazali da zaslužuju više od pete pozicije u grupi. Smenjivali su se sa jednako nemotivisanim i neorganizovanim rivalom u tehničkim greškama, upropaštenim kontranapadima i kiksevima u odbrani, rezultatskom plusu i minusu, da bi tek u standardno neizvesnoj završnici došli do trećeg trijumfa na turniru. Argentinci su imali priliku da nepun minut pre kraja meča izbore remi, ali su se Ilić (najefikasniji sa šest golova), Vujin i ostali odbranili i sačuvali obraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari