Janis Sferopulos: Učestvovao sam u mnogo derbija, drago mi je da ću biti deo i ovog beogradskog (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Trener košarkaša Crvene zvezde izjavio je danas da je predstojeći „večiti derbi“ veoma važan meč za obe ekipe.

„Ovo je veoma važan meč za nas, a i za njih. Svi znaju važnost derbija. Mislim da igrači znaju koliko je važno za celu Crvenu zvezdu da pobedimo i zato želim da se borimo, da poštujemo Partizan, ali da damo sve od sebe“, rekao je Sferopulos, a preneo klub.

Crvena zvezda sutra gostuje Partizanu u meču petog kola Evrolige.

„Mi smo Crvena zvezda i borićemo se. Imam neke ideje koje polako uklapam u tim. Radimo na prioritetima prvo, a onda i na ostalim stvarima“, dodao je Sferopulos.

Košarkaš Zvezde Adam Hanga je rekao da su svi igrači „uzbuđeni“ i da „od kada je objavljen raspored (Evrolige) svi čekaju ovaj meč“.

„Naša situacija, neću da kažem da je komplikovana, ali smo prošli kroz promene u poslednjih nekoliko dana. Pokušavamo da se adaptiramo na novog trenera, novi sistem, da promenimo male stvari. Nismo imali vremena za velike promene“, rekao je Hanga.

Zvezda je u nedelju dobila novog trenera, pošto je Sferopulos zamenio Ivanovića na klupi, koji je dan ranije dobio otkaz.

„Dugo je (Sferopulos) u Evroligi, na vrhunskom nivou, bio je u Olimpijakosu, Makabiju, nadam se da možemo da ostvarimo zajednički uspeh. Nije pravio mnogo izmena. Moramo da budemo pametni, da polako menjamo neke stvari, imali smo samo jedan meč do sada, korak po korak“, izjavio je Hanga.

Utakmica petog kola Evrolige Partizan – Crvena zvezda igra se u četvrtak od 18.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari