Janis Sferopulos: Želim da Crvenu zvezdu podignem što je više moguće, odbrana mora biti temelj 1Foto: Starsport

Grčki stručnjak na klupi Crvene zvezde ima solidno prolazno vreme od dolaska na Mali Kalemegdan.

Crveno-beli još uvek nikoga nisu ubedili da sistemski mogu da ostvaruju rezultate na duži vremenski period.

I od dolaska Janisa Sferopulosa, crveno-beli ispoljavaju defanzivne nedostatke i nagle amplitude u igri, pogotovo na gostujućim evroligaškim terenima.

Ipak, zahvaljujući nenadanim kiksevima Partizana u ABA ligi, Branko Lazić i saigrači osamili su se na vrhu regionalne lige što je sigurno određena satisfakcija za grčkog stručnjaka.

Dvostruki finalista Evrolige sa Olimpijakosom, Sferopulos želi da od crveno-belih napravi ekipu koja će igru i rezultate graditi iz dobre odbrane.

– Nije lako doći u tim usred sezone. Nadam se da imam iskustvo da se prilagodim timu, s jedne strane, a sa druge treba da radite svoje stvari kako biste poboljšali igru tima. Za mene, moji timovi moraju da igraju dobru odbranu, da dezorganizuju igru protivnika, i naravno da iskoriste prednost otvorenog terena da igraju brzo u napadu – poručio je Sferopulos u razgovoru za sajt Evrolige.

Zvezdina naročita boljka jesu evroligaški gostujući mečevi. Uprkos činjenici da je odigrala sijaset neizvesnih završnica, Zvezda se ni sa jednog gostovanja nije vratila trijumfalno.

– Želimo da igramo brže, da uključimo sve igrače u igru i da od svakog dobijemo ono najbolje što može da pruži. Verujem igračima koje imamo ovde. Ekipa je zaista talentovana. Samo moramo da koordiniramo i sinhronizujemo našu igru.

Rođeni Solunjanin, Sferopulos je želeo da dođe u Crvenu zvezdu kako bi osetio košarkašku energiju podneblja koje je plodonosno za vrhunske igrače i trenere.

– Pre svega, veoma sam srećan što mogu da treniram ovaj legendarni klub Srbije. Oni su toliko godina na vrhunskom nivou svetske košarke. Ovde imaju odlične trenere, sjajne igrače, velika imena. Moj cilj je da podignem tim što je više moguće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari