Januar i februar u Juventusu: Samo Kristijano Ronaldo dao više golova u Seriji A od Vlahovića u prva dva meseca 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Dušan Lajović se zahuktao u Juventusovom dresu od početka godine.

Postigao je devet golova u italijanskom fudbalskom prvenstvu (u celoj prošloj sezoni deset).

Mrežu nije zatresao samo na jednom od sedam mečeva, triput je bio dvostruki strelac, jednom nije ni igrao zbog povrede, a baš tada je sva tri boda iz Torina odneo Udineze (1:0).

„Prolazno vreme“ za prva dva meseca mu je bolje nego 2021, u godini u kojoj je u Fiorentini dao 33 pogotka, čime je izjednačio godišnji rekord Serije A u rukama portugalskog asa Kristijana Ronalda u Juventusu 2020. Tada je dao pet golova do 1. marta.

Upravo pre četiri godine Kristijano Ronaldo je i ostvario najbolje klupsko golgetersko dostignuće u januaru i februaru s 11 golova.

Vlahović, drugi najbolji golgeter ove sezone s 15 pogodaka, prvi pratilac Argentinca Lautara Martineza iz Intera (22), poravnao se s njegovim zemljakom Gonzalom Iguainom, devetostrukim strelcem 2017.

Po osam golova su dali italijanski as Filipo Inzagi 2001. i naturalizovani Argentinac Omar Sivori 1960, a sedam Danac Karl Oge Hansen 1951.

Do kraja šampionata ima još 12 kola. Postigne li Vlahović u sledeća tri meseca najmanje koliko je u prva dva, izjednačiće svoj najbolji učinak u Seriji A – 24 pogotka u sezoni 2021/22, a na njenoj sredini je i prešao iz Firence u Torino za 83,5 miliona evra.

Dostignuće koje u Juventusu još nema u italijanskom prvenstvu, a odigrao je 65 utakmica, jeste het-trik. U Fiorentini je imao dva.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari